[Suport] Stukanie w okolicach

ranekdhfr
Kontakt:

[Suport] Stukanie w okolicach

Post autor: ranekdhfr »

Witam mam problem a mianowicie gdy jadę spokojnie wszystko jest ok ale gdy mocniej nacisnę na korbę np. przy przyspieszaniu słychać na każdym razem gdy prawe ramie korby idzie w dół pojedynczy trzask. Dodam że suport był wyciągany i smarowany.
ryder
Kontakt:

Re: Stukanie w okolicach suportu

Post autor: ryder »

Dokręć suport i korby. Ja tak miałem, tzn. przy wdepnięciu był stuk. Podokręcałem wszystko i jest na razie ok. Możliwe, że poszło łączenie isis/kwadrat albo łożyska padły, wtedy to już tylko wymiana :cry:
pzdr
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Może to być pedał, mogą być zapadki jeśli jesteś prawo nożny, mocniejsza noga, zapadka popuszcza. Jest wiele opcji. Rozbierz wszystko po kolei i sam oceń.
A zanim cokolwiek napiszesz to zapoznaj się z regulaminem działu w jakim zakładasz temat
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Ja mam podobnie. Wyczaiłem, że to luzy na łozysku w pedale. Musze zmienić i powinno przestać :D
DH-luka
Kontakt:

Post autor: DH-luka »

ale wyczysciles dokladnie? czy tylko wyjales i przesmarowales.

jakis syf mogl Ci sie dostac i strzela.mnie w pewnym momencie strzelalo tak ze ludzie sie ogladali za mna na ulicy.

wykrec miski , wyczysc wszystko, przesmaruj. pedaly tez.
wasall
Kontakt:

Post autor: wasall »

mnie też sie tak zdawało i miałem łożyska w tylnym kole do wymiany...
miechooo
Kontakt:

Post autor: miechooo »

Witam, podepnę się do tematu, żeby nie robić syfu. Otóż mam tak samo tylko że przy naciśnięciu prawego pedała słychać 2 trzaski, a lewego 1. Dokręcałem support, korby, smarowałem, sprawdzałem pedały, przy nawet bardzo mocnym naciśnięciu w pionie nic nie słychać, dopiero przy kręceniu.
Pawel94
Kontakt:

Post autor: Pawel94 »

Muszę was zmartwić bo mi też tak suport strzelał i okazało się że łożysko było praktycznie pęknięte na pół ale najlepiej rozebrać aż będą same łożyska i samemu ocenić.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=58891
Moja maszina :D
miechooo
Kontakt:

Post autor: miechooo »

Nie wiem czy to ma coś do rzeczy, ale jeśli rower dłużej postoi nieużywany to przy pierwszych paru metrach nic nie stuka, dopiero później się zaczyna. I ich częstotliwość od kiedy się pojawiły cały czas wzrasta. Już nie wiem co to może być :cry:
ODPOWIEDZ