Funn - Kierownica Fatboy DH BOB
Sorry że post pod postem. Warto brać tą kiere http://rowerowy.com/czesci/kierownice_r ... gs_of_pray zamiast tytułowego funn'a , to co podałem to podobno (nie wiem ile w tym prawdy) to samo co paco tylko trochę poprawiona, ceną się strasznie nie różnią długością też nie tylko 5mm za to wzniosem co mi odpowiada 25mm bo nie lubię flatów. Co o tym myślicie? Jeszcze sorry że w tym temacie ale no szkoda mi zakładać drugi z tak krótkim pytaniem.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=58891
Moja maszina :D
Alu kiera 780-800mm przy tej masie nie będzie mega sztywna, nie czarujmy się.
Sam ostatnio używam PACO z pierwszej serii i czuć że kiera jest wiotka, choć podczas jazdy specjalnie tego nie odczuwam ( w tym wypadku wina bardziej materiału).
Wtopy na pewnio nie bedzie z RENTHALEM, myślę że to bardzo sztywna i solidna kiera, ale cena około 100zl wyższa
Sam ostatnio używam PACO z pierwszej serii i czuć że kiera jest wiotka, choć podczas jazdy specjalnie tego nie odczuwam ( w tym wypadku wina bardziej materiału).
Wtopy na pewnio nie bedzie z RENTHALEM, myślę że to bardzo sztywna i solidna kiera, ale cena około 100zl wyższa
PACO z pierwszej serii jeśli dobrze kojarzę było z alu 6061 i w podobnej masie co funn więc ma prawo się uginać
Sam posiadam Fatboy'a od kilku dni z tym że dzisiaj udało mi się ją konkretniej przetestować. Pod moją masą 80kg nie odczułem braku sztywności podczas twardszych lądowań czy też w szybkich zakrętach.
Zobaczymy jak przeżyje jakieś konkretniejsze gleby.
Z tego co porównywałem z moją wcześniejszą Terrą to funn ma dobre 2razy cieńsze ścianki na końcach.

Sam posiadam Fatboy'a od kilku dni z tym że dzisiaj udało mi się ją konkretniej przetestować. Pod moją masą 80kg nie odczułem braku sztywności podczas twardszych lądowań czy też w szybkich zakrętach.
Zobaczymy jak przeżyje jakieś konkretniejsze gleby.
Z tego co porównywałem z moją wcześniejszą Terrą to funn ma dobre 2razy cieńsze ścianki na końcach.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
Re: Funn - Kierownica Fatboy DH BOB
Ale carbon to najdłuższa jaką znalazłem ma 750mm , a ja chce przynajmniej 780mm.Spaced pisze:Element technic nickel wide - 299g wyszlo mi ale na kierze aluminiowej zbijanie masy to samobojstwo. Chcesz lzej kup carbon, nie masz kasy to tnij gdzie indziej.slayer90 pisze:Ktoś po zakupie warzył ??
Jak narazie to tylko ta kierownica schodzi poniżej 300gr
Nitro ogarnie.
Jakie jeszcze dobre znasz w okolicach 300gr.
Jo
Dobra to ja mam zadanie specjalne, do posiadaczy kiery dart nitro w kolorze czerwona anoda żeby mi zrobili foto poglądowe bo jeśli w rzeczywistości kolor ma taki sam blady czerwony jak na rowerowym to z góry podziękuję. Najlepiej wrzućcie tu te fotki był bym bardzo wdzięczny 

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=58891
-
- Kontakt: