Trening dla poczatkujacego

Grabek231
Kontakt:

Post autor: Grabek231 »

Witam
Dopiero zaczynam jazdę.Chciał bym prosić o pomoc w ułożeniu treningu mam 15 lat . Dookoła nie ma jakiejś specjalnej trasy . Chce wystartować w wyścigu na 50 km wiec będę potrzebował wytrzymałości. Od razu mówię ze nie interesują mnie odżywki. Mam 178 cm wzrostu i ważę 65 kg. I jeżeli to by w czymś było potrzebne to trenuje kajakarstwo.
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Grabek231 50 km to raczej nie DH , czy FR , obawiam się , że istnieją bardziej kompetentne fora niż DHz, które doradzą Ci w tym temacie.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Podjazdy pod górkę na wysokim przełożeniu ;)
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

Codziennie katowanie trasy DH z dokrecaniem i kondycja murowana.
A tak na serio to jak przesiadlem sie na rower XC to mega power. Rower leciutki, spd, pieknie sie jedzie, gorzej ze zjazdami :P
http://spinacz86.pinkbike.com/
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

generalnie kondycja kondycja i jeszcze raz kondycja.
Musisz ćwiczyć wytrzymałość nóg i wydolność płuc.
Najlepiej na rowerze... jakie możesz robić ćwiczenia np na siłowni...? Wszystko co katuje łydki i uda, ale nie na "siłe", tylko mniejszy ciężar a większa ilość powtórzeń, po prostu typowy trening wytrzymałościowy, choć myśle że troszke siłowego treningu też by sie przydało na przyrost masy. Nie jestem znawcą, od razu mówie ;) tyle moge podpowiedzieć
Grabek231
Kontakt:

Post autor: Grabek231 »

kondycja nie jest u mnie tragedia .Dobrze biegam na długie dystanse. Ważne są dla mnie praktyczne porady treningowe .Chciał bym wiedzieć czy ktoś podjął by się ułożenia dla mnie treningu na chociażby tydzień .Jeżeli potrzebne są jakieś wyniki biegowe, rowerowe, Maksymalne tętno itp to bez problemowo mogę to sprawdzić.
ODPOWIEDZ