Zębatka 36t
Zębatka 36t
Siema
szukam nowej taniej zębatki 36t,jaką firmę możecie polecić? chciałbym aby wytrzymała co najmniej sezon (jbc łańcuch i kasetę kupiłem już nowe)
Z góry dzięki za pomoc.Pozdrawiam
szukam nowej taniej zębatki 36t,jaką firmę możecie polecić? chciałbym aby wytrzymała co najmniej sezon (jbc łańcuch i kasetę kupiłem już nowe)
Z góry dzięki za pomoc.Pozdrawiam
Dobry żart dart sting starcza na dwa sezony chyba jak rower tylko stoi w garażu, ja miałem 2 takie zębatki darta obie starczyły mi na jakoś 2 miesiące każda. Szukaj na aukcjach jakiś stalowych xt czy jakiś lepszych i najtańszych stalowych shimano też nie polecam bo bo starczyła mi na tyle samo czyli nie całe 2 miechy.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=58891
Moja maszina :D
Moja maszina :D
Re: Zębatka 36t
Truvativa stalowe są genialne, oczywiście takie utwardzane. 4 sezony i jak nowa 

Nie chodzi mi o reklamowanie weeze czy coś, po prostu jeśli kupił dobry łańcuch i kasetę, a chce oszczędzić na zębatce, to robi duży błąd.
Po prostu czasami warto dorzucić do lepszej koronki i cieszyć się (nie musi kosztować dużo, allegro jest od tego) dłuższa żywotnością napędu. wielokrotnie wspominałem że miałem koronkę firmy xxx, i po 2 tyg. miałem tak rozjechany napęd, że nadawał się do wywalenia, Łańcuch SRAM x0, kaseta x0, koronka xxx...
Po prostu czasami warto dorzucić do lepszej koronki i cieszyć się (nie musi kosztować dużo, allegro jest od tego) dłuższa żywotnością napędu. wielokrotnie wspominałem że miałem koronkę firmy xxx, i po 2 tyg. miałem tak rozjechany napęd, że nadawał się do wywalenia, Łańcuch SRAM x0, kaseta x0, koronka xxx...
-
- Kontakt:
Ty sobie chyba kpisz ? Musiałeś chyba gryźć chyba z nudów te dartmoory. Nie mówię, że jest jakoś strasznie wytrzymała, ale dwa sezony powinna spokojnie wytrzymać, a jeden już na pewno jak ktoś naprawdę dużo, ale to dużo jeździ. Jeżdżę na niej drugi sezon, a poprzedni właściciel miał ją w rowerze przez jeszcze jeden sezon. Póki co daje jeszcze radę, a miałem sporo gleb i uderzałem nią po kamieniach. A jeżdżę jeszcze bez rockringa.Pawel94 pisze:Dobry żart dart sting starcza na dwa sezony chyba jak rower tylko stoi w garażu, ja miałem 2 takie zębatki darta obie starczyły mi na jakoś 2 miesiące każda. Szukaj na aukcjach jakiś stalowych xt czy jakiś lepszych i najtańszych stalowych shimano też nie polecam bo bo starczyła mi na tyle samo czyli nie całe 2 miechy.
Nie zachwalam, ale póki co złego słowa powiedzieć o niej nie mogę.
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
-
- Kontakt:
Dziwne... Mojej koronce od dart'a starczył tylko jeden strzał kamieniem (nawet nie gleba) - zgięła się w połowie i nadawała się tylko na złom. Wcześniej jeździłem na zębatce od Truvativ'a - było okBiałyMadball pisze:miałem sporo gleb i uderzałem nią po kamieniach.

Teraz jest WEEZE i jest niebo - jak dla mnie genialny produkt - jeździ od zimy w górach (Żar, Glinne, Brania Góra etc.), oberwała kamieniem niejednokrotnie - jedyne co, to posiada małe ryski. Lakier się nie wyciera - cały czas jest czarna. Dla porównania w Dart'cie lakier zeszedł po tygodniu (oczywiście z tej części po której porusza się łańcuch.
Wniosek - chcesz taniej i dobrze - bierz Truvativ'a. Chcesz zębatkę na wypasie - bierz WEEZE