[Rower] Kross Sign DS

xe1f
Kontakt:

[Rower] Kross Sign DS

Post autor: xe1f »

Witam.
Posiadam od 2 miesiecy rower Kross sign DS (wersja sram x-5). I mam kilka pytań. Kupiłem go z myślą o dircie i delikatnym DH. Wiem że ten rower nie jest najwyższych lotów ale fundusze nie pozwoliły na nic lepszego. Jak narazie skacze na dość małych hopkach (2m) oraz jeżdze na dość krótkich trasach DH jeżeli można to tak nazwać. Narazie nie narzekam na rower oprócz hamulcy typu v-break, strasznie niewygodnego i wielkiego siodełka oraz braku napinacza (przy dłuższych skokach lańcuch skacze a jest dobrze napięty). Co moge z nim zrobić aby poprawić komfort jazdy i ile pieniędzy mam na to szacować ?
PS: Czy ten kask może być na początek http://allegro.pl/kask-bmx-mtv-12-spira ... 38391.html ? Wybierzcie mi też rękawiczki i ochraniacze na początek.
Banan1995
Kontakt:

Re: [Rower] Kross Sign DS

Post autor: Banan1995 »

Niee z takim kaskiem do DH się nawet nie zabieraj. Jeśli kask to tylko fullface. I na bezpieczeństwie nie oszczędzaj bo to jest najważniejsze :)
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

xe1f pisze:Narazie nie narzekam na rower oprócz hamulcy typu v-break,
Wymień na tarczowe hydrauliczne a jakie to już zależy od Twojego budżetu.
xe1f pisze:strasznie niewygodnego i wielkiego siodełka
Zmień na jakieś zgrabne, lekkie siodło - moze San Marco Blaze, EW Slim - tez wszystko zależy od budżetu

.
xe1f pisze:oraz braku napinacza (przy dłuższych skokach lańcuch skacze a jest dobrze napięty).
Kup napinacz. Jest szeroki wybór. Ale jak wyżej - zależny od budżetu.
xe1f pisze:Co moge z nim zrobić aby poprawić komfort jazdy i ile pieniędzy mam na to szacować ?
Jeśli nie pasuje Ci tylko to co wymieniłeś to myślę, ze jeśli przeznaczysz na te parts'y 500/600 zł to powinno być względnie (chyba, ze potrzebujesz nowych cześci prosto ze sklepu to wtedy ta kwota będzie odpowiednio większa).
xe1f pisze:Czy ten kask może być na początek http://allegro.pl/kask-bmx-mtv-12-spira ... 38391.html ? Wybierzcie mi też rękawiczki i ochraniacze na początek.
Jeśli myślisz o dirt'cie to kask pewnie ogarnie - choć moim zdaniem lepiej już troszkę dołożyć do jakiegoś orzecha od 661. Natomiast w DH kask nie ogarnie ;) Co do rękawiczek od siebie polecam Dartmoor Snake. Co do ochraniaczy... Bardzo zadowolony jestem z 661 Slim Knee Kyle Strait - równiez bardzo polecam ;)
Pozdrawiam!
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

W podpisie masz mojego Signa, tyle, że DS 2.

Hample naprawdę zyskały na mocy po przelaniu płynem shimano i wrzuceniem klocków A2Z GOLD i teraz dobrze ogarniają, a nie są jakieś drogie, więc warto się zastanowić.
Banan725135650 pisze:Zmień na jakieś zgrabne, lekkie siodło - moze San Marco Blaze, EW Slim - tez wszystko zależy od budżetu
Masz u mnie foty, jak prezentuje się San Marco Blaze, jak poczytasz posty w moim temacie, to dowiesz się o jego zaletach i wadach :)
ODPOWIEDZ