Hardtail typowo dh do około 10 000zł

maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

Kona jest epicka i tyle :mrgreen: ht do 10 k to nieporozumienie ale jak to chce
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

Nie wiem czemu ale gdy slysze Kona mam przed oczami:
Obrazek :P
http://spinacz86.pinkbike.com/
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

ravfr pisze:HT za dyche to dość cudaczna zachcianka.
Ale za to jaka moze być piękna i dopiszczona w efekcie końcowym :roll:
Heh ciekawy temat :mrgreen:
Jak już tak bardzo chcesz to celuj w nowe Surge, najwyższy model 66 lub Totem'a. Do tego Mavic Deemax Ultimate, osprzet Saint'a i bedzie mega - oczywiście wszystko ze sklepu z gwarą :mrgreen:
Pozdrawiam :)
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

Ja kiedy słyszę irone horse to widzę przed oczyma to :
Obrazek

Każda rama mocnego pier***ęcia nie wytrzyma przecież...
Czy to kona, czy to intense to jeden kit, i tak kiedyś pęknie..
A np. demo z pękniętymi wahaczami to co?
Nie liczy się już jak kona?
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Tyle że jedno pęka bardziej a drugie mniej, jedno pracuje lepiej a drugie gorzej, jedno waży mniej a drugie więcej ... nie ma co porównywać firmy do firmy i modelu do modelu.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
fuby
Kontakt:

Post autor: fuby »

Może powiem tak złóż sobie HT za około 6-7tyś. a resztę zostaw na fulla.Pojeździsz sobie na HT jak ci się uzna że fajnie to sobie zostawisz a jak źle to kupisz fulla proste :D
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Ja bym kupił nowego fulla do ok6tysięcy, np scott voltage fr.
Wpakujesz w rower 10klocków, szybko się znudzi i kasa w plecy.
Co do Twojego rozumowania - w ht jeżdżą też bardzo dobre osoby, czasem różnica między 1st fullem a 1st ht wynosi ok 10sekund. W zawodach startują osoby, które od lat trenują ten sport. Choćbyś miał rower za 20tysięcy złotych to z Twoim doświadczeniem nic nie osiągniesz (no chyba, że wcześniej dużo jeździłeś na crossie i będziesz cudowny jak Aaron Gwin ;) ).
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

KaKTuSSS pisze:Tyle że jedno pęka bardziej a drugie mniej, jedno pracuje lepiej a drugie gorzej, jedno waży mniej a drugie więcej ... nie ma co porównywać firmy do firmy i modelu do modelu.
Bylo sie nie czepiac. Kony pekaly starsze roczniki kawalek czasu temu. Taka logika u ciebie wydaje mi sie dziwna bo sunny w blizszej przeszlosci do twojej ramy mialy problemy ;) Ogolnie zraziles sie do marki ale nie ma co oceniac modelu po metce (chyba, ze przeplacac lubisz). Wychodzac z takiego zalozenia kupienie GT Fury, Sundaya 5 lat temu czy V10 po s8 jest durne, ba jakiejkolwiek ramy od tych firm bo przeciez byly wpadki i firmy mialy ramy niedopracowane.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Ale to wciąż Kona ;) Wiem - uparty jestem, ale nie darzę sympatią akurat tej marki i tyle. Może i poprawiła się jakość i tak nie pęka, ale innowacyjnością w rozwiązaniach konstrukcyjnych to oni pochwalić się nie mogą.
Spaced
moderator
Kontakt:

A sunn może? ;)

Inna sprawa, ze wole dobry rower niz innowacyjny.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

KaKTuSSS jako mod powinieneś nie kreować takich uprzedzeń do danej marki - będę powtarzał to do bólu... swego czasu nie było roweru w takiej cenie jak były Stinkacze i multum tego było. Wybór rowerów był nikły i w każdym mieście było tego po kilka sztuk ( sprawdź sobie teraz,że Big Hit i właśnie Stinky jest w każdym mieście,a zobacz ile jest tych "innowacyjnych konstrukcji " ? pojedyńcze sztuki niekiedy na cały kraj...). W sumie chyba mogę wymienić Ci wtopy chyba każdej większej kultowej firmy w ostatnim czasie.
Leonidasie znowu poległeś ... Stawiam,że masz skromną ilość lat na karku i bogatą rodzinkę,bo nie znam osób, które by chciały wydać 10tyś. na rower nie mając o tym bladego pojęcia. Sam teraz myślę o drugim rowerze i pomimo,że to byłby mój kolejny to bym tyle nie wydał,bo poprostu nigdy nie jeździłem na rowerze do DH,a "suche" informacje nic mi dadzą póki sam nie sprawdzę,czy mi taki rower odpowiada przez dłuższy czas. Taka prawda,że u nas w kraju za tą kwotę nie wyrwiesz za dużo sensownych nowych rowerów (może coś ze starszego rocznika? ) do DH - tak 2-3 tyś. więcej i wybór fulli staje się ogromny. Na moje nie bierz HT, kup sobie fulla ( nawet używany by Ci starczył,bo chwilowo nawet nie wiesz jak będziesz jeździł i czy to Ci pasuje).
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

nopainnogame a dlaczego nie powinienem? Oprócz tego że jestem modem jestem też zwykłym użytkownikiem i mam prawo wyrażać swoje opinie choćby nie wiem jak bardzo kontrowersyjne były. Nie lubię Kony i tyle :)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

nopainnogame pisze: jako mod powinieneś nie kreować
jako mod ma prawo do wyrazania wlasnej opini,ja tez nie lubie kony.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
kuklis
Kontakt:

Re: Hardtail typowo dh do około 10 000zł

Post autor: kuklis »

A w waszym sklepie same kony :D I tak poza tym to myślicie że ktoś na serio napisał ten temat? HT za 10 tyś? Powinno to iść do pogaduch rowerowych:P
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Ja też do Kony byłem uprzedzony. Wystarczyło pojeździć chwilę na operejtorze :) Marcin Poper i Maciek Klimek z Refraktury Team Łódź zadowoleni są z tego co słyszałem :)
Z gówna bata nie ukręcisz.
Killo
Kontakt:

Post autor: Killo »

Po za moderatorami to jest więcej takich użytkowników. Też kony nie lubię, nie przepadam za nią, nie podobają mi się i jej nie kupię. Firma baaardzo przereklamowana i sporo licząca sobie za nazwę.

...swoją drogą można wyrwać w dobrej kasie dobry, "innowacyjny" sprzęt.
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

...koń,kuna,KONA...za 10000 to można "sklecić" mega rowerek...z jednej strony dużo a z drugiej można wydać więcej...tylko czy nie szkoda tyle wydać na Ht?dla Mnie bez sensu...może pomyśl nad tym ;)
Radix
Spaced
moderator
Kontakt:

Killo - placi sie za marke? Jaki znasz inny rower do DH ponizej 10tysi? Nowy, cena katalogowa. Znajdz mi prosze tanszy.

Tez nie lubie Kony ale te wyssane z palca oskarzenia sa smieszne.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

No tak, nowego nic nie kupisz, ale jakbym miał kupić katalog Kony to kupiłbym coś innego niewiele używanego albo poskładał coś samemu ... cena katalogowa nie robi roboty ...
ODPOWIEDZ