Fox 40 kashima 2011 VS Kashima 2012
Fox 40 kashima 2011 VS Kashima 2012
Czy ktos juz wie jakie sa roznice?
Widze ze sa nadruki na goleniach gornych - moze ktos wie co jest tam napisane?
Zmiany w tlumiku? Wadze?
Z gory dzieki, pozdro!
Widze ze sa nadruki na goleniach gornych - moze ktos wie co jest tam napisane?
Zmiany w tlumiku? Wadze?
Z gory dzieki, pozdro!
Miały być uszczelki SKF, ale coś ich nie widzę w "New for 2012", więc może z nich zrezygnowali.
Ja się przymierzam do tego cudeńka
http://www.foxracingshox.com/2012previe ... ks&p=36401
Ja się przymierzam do tego cudeńka

http://www.foxracingshox.com/2012previe ... ks&p=36401
pozdro
frango
frango
-
- Kontakt:
Re: Fox 40 kashima 2011 VS Kashima 2012
fajny kolor złoty ciekawe czy poza kashimą cos zmienią w foxie 40
Tam na lagach jest nadrukowane - znaczniki minimalnego montowania korony dolnej.
Jo
Vin_OSW, ja tam widzę jeden damper na pierwszym zdjęciu.
Tu jest więcej http://www.foxracingshox.com/2012previe ... v1=Factory
Cała seria Factory ma powłokę Kashima. Tu nie chodzi raczej o to czy ładnie, czy brzydko. A raczej czy dobrze, czy z daleka widać jaki to amortyzator w jakiej wersji. Raczej będzie trudno z czymkolwiek pomylić.
Cała seria Factory ma powłokę Kashima. Tu nie chodzi raczej o to czy ładnie, czy brzydko. A raczej czy dobrze, czy z daleka widać jaki to amortyzator w jakiej wersji. Raczej będzie trudno z czymkolwiek pomylić.
pozdro
frango
frango
Łał! Nie wpadłbym na to! Kiedy mogę Ci postawić cysternę piwa i pełnego busa dziwek?frango pisze:Vin_OSW, ja tam widzę jeden damper na pierwszym zdjęciu.
Wszystko to samo , a może coś zmienili.
Jednak waga cały czas ta sama , tłumik ten sam co w 2011 ale do 2012 jeszcze kawał drogie więc może się coś zmieni.
A jak na ten czas to - markery na lagach + 5 do lansu\
złote naklejki + 5 do lansu ( pewnie się szybko pojawią na allegro, i ekipa RMFFM będzie pierwsza z klientów )
A tak poza tym to popatrzcie na najdroższego BOXXERa ile on waży 2900g plus coś ale nie ma on sprężyny , więc dodajcie ją i już jest ponad 3100g, a reklamuja go jako hiper super lekki widelec do DH !!!
Tak samo inne firmy robią reklamę np. sram
opis manetek x9
SRAM’s 2X10 and 3X10 Exact Actuation for precise and dependable 10-speed performance
232 grams (2X10)
opis manetek x0
SRAM’s 2X10 and 3X10 Exact Actuation for precise and dependable 10 speed performance
The first patented multi- adjustabile trigger shifter which allows for precise rider fit
MatchMaker X compatible
232 grams - Super light weight
Ta sama waga ale do x0 dodali super light !!! czyli jest lżejszy od innych nawet jak ma te samą wagę.
Dla przykładu :
Ty masz 1zł i Chuck Norris ma 1zł , Chuck ma więcej.
Więc jeżeli kogoś spotkasz na trasie ze złotymi naklejkami na Foxie to wiedz , że on ma lepsze .
to tyle w temacie idę po następne piwko
Jednak waga cały czas ta sama , tłumik ten sam co w 2011 ale do 2012 jeszcze kawał drogie więc może się coś zmieni.
A jak na ten czas to - markery na lagach + 5 do lansu\
złote naklejki + 5 do lansu ( pewnie się szybko pojawią na allegro, i ekipa RMFFM będzie pierwsza z klientów )
A tak poza tym to popatrzcie na najdroższego BOXXERa ile on waży 2900g plus coś ale nie ma on sprężyny , więc dodajcie ją i już jest ponad 3100g, a reklamuja go jako hiper super lekki widelec do DH !!!
Tak samo inne firmy robią reklamę np. sram
opis manetek x9
SRAM’s 2X10 and 3X10 Exact Actuation for precise and dependable 10-speed performance
232 grams (2X10)
opis manetek x0
SRAM’s 2X10 and 3X10 Exact Actuation for precise and dependable 10 speed performance
The first patented multi- adjustabile trigger shifter which allows for precise rider fit
MatchMaker X compatible
Ta sama waga ale do x0 dodali super light !!! czyli jest lżejszy od innych nawet jak ma te samą wagę.
Dla przykładu :
Ty masz 1zł i Chuck Norris ma 1zł , Chuck ma więcej.
Więc jeżeli kogoś spotkasz na trasie ze złotymi naklejkami na Foxie to wiedz , że on ma lepsze .
to tyle w temacie idę po następne piwko
Jo
-
- Kontakt:
Przegapiles zdanie o regulowanej dzwigni. Do tego sram o tym nie wspomina ale x.0 i x.9 roznia sie od siebie konstrukcyjnie. Z x.9 na x.0 sie przesiadlem i nie dosc, ze odnosze wrazenie, ze x.0 wyrazniej zmienia biegi. Duzo przyjemniejsze jest. Do tego mniej problemow przy skladaniu. Czesto nie mowi sie o wszystkich zmianach na stronieslayer90 pisze:opis manetek x9
232 grams (2X10)
opis manetek x0
MatchMaker X compatible

Spaced , nie przegapiłem tego, celowo nie kopiowałem, ponieważ chodziło mi o wagę. W x0 pisze super light a w x9 tylko wagę.
Wiem że x0 ma regulowaną dźwignie dolną do podnoszenia biegów, sam je używam i jak narazie ( 2 lata ) sprawują się wyśmienicie.
Za miesiąc będę miał złożony rower cały na x9 2011 i wtedy będę mógł porównać z x0 z 2008.
Co do Foxa - to tak samo auta dostają Facelifting po jakimś czasie, więc tak samo w tym biznesie nie zmienia się wszystkiego od razu.
Na 2011 jest nowy tłumik więc nowy będzie może w 2013
Narazie musimy się pocieszyć naklejkami .
Wiem że x0 ma regulowaną dźwignie dolną do podnoszenia biegów, sam je używam i jak narazie ( 2 lata ) sprawują się wyśmienicie.
Za miesiąc będę miał złożony rower cały na x9 2011 i wtedy będę mógł porównać z x0 z 2008.
Co do Foxa - to tak samo auta dostają Facelifting po jakimś czasie, więc tak samo w tym biznesie nie zmienia się wszystkiego od razu.
Na 2011 jest nowy tłumik więc nowy będzie może w 2013

Narazie musimy się pocieszyć naklejkami .
Jo
frango pisze:Cała seria Factory ma powłokę Kashima. Tu nie chodzi raczej o to czy ładnie, czy brzydko. A raczej czy dobrze, czy z daleka widać jaki to amortyzator w jakiej wersji. Raczej będzie trudno z czymkolwiek pomylić.
Noo z daleka faktycznie ciezko bedzie odroznic FOX-a 40 od 888

No widzisz ja też mam nowego, i jeszcze ani razu go nie użyłem, a już wiem, że jest lepszy na rynkuBikerJG pisze:slayer90 ja to nazywam brakiem szacunku do klienta, mnie np boli ze moja kashima za ktora zaplacilem kupe forsy po roku juz nie bedzie TOP

Normalnie jakby mnie ktoś w pysk szczelił .
Ale ten 888 Piękny ma kolor. Może inż.mechaników pozwalniali bo wszystko już wymyślili i nie da się lepiej !!! A zatrudnili Designerów i co parę miesięcy będą nowe naklejki, kolory, napisy .
Jo