[Wisla] Trasa zawodów Sony VAIO Joy Ride Open -opinie
Re: Trasa zawodów Sony VAIO Joy Ride Open - Wisla opinie
Tak, w końcu lepiej stulić mordę i udawać, że jest dobrze. Przecież w Polsce jest takie piękne przekonanie - nie podoba się to wyp..
400km zeby pojezdzic po tak prostej trasie, lepiej zostac u siebie lub pojechac w tym czasie na inna trase, gdzie bedzie mozna nabrac techniki i poczuc troche adrenalinykrzysiek2425 pisze:albo skoro jesteście tacy świetni to czemu właśnie nie przyjedziecie i nie pokarzecie wszystkim jak to wygrywacie na tak banalnej trasie ?

nikt tego nie kwestionujekrzysiek2425 pisze:wielkie graty od mnie dla siary za to co robi
downhill - nie endurokrzysiek2425 pisze: przeciez wszystkim nam zależy żeby popularyzować downhill,
prosze, nie porownujmy wyjazdu na beznadziejnie latwa trase z pucharem swiatakrzysiek2425 pisze:co do ludzi z super extra wielkim skillem którzy uwarzaja że nie ma po co jechać na zawody z taką trasą, czemu was kurde nie ma na pucharze świata ?

Wg mnie zawody dla poczatkujacych sa bez sensu, tak jak by organizowac zawody plywackie w brodziku bo przeciez czesc z nas "jeszcze nie umie plywac"
trzeba tak było od razu a nie wrzucać na swoj profil filmik "Trasa zawodow Sony VAIO Joy Ride Open - Wisla 19.06.2011"siara pisze:Trasa prawdopodobnie wejdzie w połowie do lasu, musimy mieć jednak zgodę nadleśnictwa na która właśnie czekamy.
i potem sie dziwisz ze ludzie sapią - tytuł zabrzmiał dość oficjalnie. No ale spoko, zapomniałem ze na swoj pb lubisz wrzucac jakies fotoszopki itp wiec spoko, wezme na to poprawkę w przyszlosci

no i oczywiscie do zobaczenia na miejscu, na pewno wszyscy beda sie dobrze bawic a do organizatorow pozdrowienia, fajnie ze panowie działają i to chyba oczywiste dla wszystkich.
Ja tam sie jaram trasa! Chyba nikt z Was po niej nie jezdzil skoro takie bzdury wygadujecie! Jak sie ja z dobra predkoscia poleci to jest super plynnosc i tony radosci z jazdy, jest predkosc, sa bandy i jest zabawa! Czemu wszyscy sie tak spinaja, nikt nie zmusza do przybycia, a na trudniejszej trasie w Wisle juz byly zawody wiec dajcie tez tym mniej zaawansowanym sie poscigac! Jak tylko fundusze pozwola to sam z checia przyjade 

www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
wydaje Ci się tylko, żę jest tyle czasu w praktyce czasu zawsze jest za mało szczególnie jeśli chodzi o uzgadnianie czegoś z leśnikami bo w Wiśle akurat z wyciągiem chyba nie ma problemów. W Kluszkowcach trasa była fajna z błotem trudniej, ale jakoś większość dała rade czy to ht, czy fulle. Pokłony dla Siary
W Wiśle powinniśmy trzymać poziom i niestety nie zgodzę się, że trasa powinna być łatwiejsza. Byłem tam w lato i trasa przez las nie jest trudna, a jakby się udało tamtędy ją puścić, to sporo więcej osób by startowało.
W Wiśle powinniśmy trzymać poziom i niestety nie zgodzę się, że trasa powinna być łatwiejsza. Byłem tam w lato i trasa przez las nie jest trudna, a jakby się udało tamtędy ją puścić, to sporo więcej osób by startowało.
http://www.pinkbike.com/photo/9231318/ <--- Mój Bike
Zgodzę się z tym, że trasa mogła by być trudniejsza, ale to są zawody nastawione głównie na amatorów, którzy również chcą czerpać przyjemność z jazdy, a nie walczyć o przetrwanie na pucharówce... A jak komuś nie odpowiada taka banalna trasa to jest na to sposób, przyjeżdżacie do Wisły, zjeżdżacie trasę 2-3 razy (w końcu jest taka banalna, że już będziecie na niej ogarniać) a potem wbijacie na jakąś inną (w końcu w Wiśle ich nie brakuje). Potem w niedziele wracacie na tą "beznadziejną" trasę i naturalnie wygrywacie, bo co to dla was 

Re: [Wisla] Trasa zawodów Sony VAIO Joy Ride Open -opinie
Trzymam za to kciuki.Trasa prawdopodobnie wejdzie w połowie do lasu, musimy mieć jednak zgodę nadleśnictwa na która właśnie czekamy.
Moim zdaniem trasa po nartostradzie wcale nie jest łatwa, wręcz przeciwnie. Będą tam bardzo duże prędkości połączone z trawersem co nie jest łatwe.
Nie chodzi tu o stopień trudności trasy tylko ogólnie o FLO! Jak widać 80% ludzi woli po prostu jeździć po lesie, kminić z wyborem linii, pokonywać jakieś fajne korzonki, kamyczki - odcinki bardziej techniczne. Ja też takie bardziej lubię. Wcale nie musi być to jakiś hardcore z C2 po prostu szeroka trasa po lesie z wyborem różnych linii - każdy będzie mógł dopasować linie do siebie.
Wisła jest miejscem gdzie są jedne z najlepszych odcinków technicznych w Polsce - jest szeroko. Wiec większość oczekuje właśnie tego typu trasy. Połączenie takich kilku odcinków technicznych z hopkami i bandami na końcu jak dla mnie będzie IDEALNE. Wyjdzie coś jak Jurgów - genialne połączenie band, hop i fajnego tech odcinka w lesie.
SUPER że Siara w ogóle bierze pod uwagę opinie zawodników i stara się dogodzić w miarę wszystkim!
Jeszcze raz trzymam mocno kciuki za zgodę leśników! Możliwe, że będzie to najfajniejsza trasa jaka do tej pory była na Joyu(dla mnie zdecydowanym faworytem był Jurgów).
-
- Kontakt:
ale ja wcale nie porównałem JOY'a i PŚ tylko zastanawiam sie czemu, skoro mamy tylu prosiaków którym nie chce sie jeździć po takiej trasie nie ma ich na zawodach pucharu świata (bo wnioskuje ze tam juz trasa będzie ok ?)BikerJG pisze: prosze, nie porownujmy wyjazdu na beznadziejnie latwa trase z pucharem swiata![]()
BikerJG pisze: Dla mnie koszt wyjazdu na zawody do wisly (3 dni) to okolo 800zl, nie uwazasz ze czol bym sie lekko zawiedziony taka trasa?
ja cie rozumiem, ale skoro ogarniasz trase to 2 dni możesz jeździć po trasie z C2 i nie ma problemu,

masz troche racji.. ale gdzies trzeba zacząć startować nie sądzisz ? chciał byś aby twoje pierwsze zawody w życiu (które przecież miały by cie bardziej uczyć niż miał byś tam wygrywać) byly odrazu na trasie z PŚ lub takiej C2 z Wisły ? wiadomo oczywiście że tak sie da, ale po co skoro dawało by to zapewne zerową przyjemność ?BikerJG pisze: Wg mnie zawody dla poczatkujacych sa bez sensu, tak jak by organizowac zawody plywackie w brodziku bo przeciez czesc z nas "jeszcze nie umie plywac"
krzysiek2425 pisze: BikerJG napisał(a):" prosze, nie porownujmy wyjazdu na beznadziejnie latwa trase z pucharem swiata"
ale ja wcale nie porównałem JOY'a i PŚ tylko zastanawiam sie czemu, skoro mamy tylu prosiaków którym nie chce sie jeździć po takiej trasie nie ma ich na zawodach pucharu świata (bo wnioskuje ze tam juz trasa będzie ok ?)
Sa tacy ktorych na to stac i jada. Mnie nie stac i jesli mam wydac sporo kasy na wyjazd chce pojezdzic downhill, nie enduro.
krzysiek2425 pisze: BikerJG napisał(a):" Dla mnie koszt wyjazdu na zawody do wisly (3 dni) to okolo 800zl, nie uwazasz ze czol bym sie lekko zawiedziony taka trasa? "
ja cie rozumiem, ale skoro ogarniasz trase to 2 dni możesz jeździć po trasie z C2 i nie ma problemu,
W takim razie wole oddalone o 50km czeskie miejscowki :P
krzysiek2425 pisze: BikerJG napisał(a):" Wg mnie zawody dla poczatkujacych sa bez sensu, tak jak by organizowac zawody plywackie w brodziku bo przeciez czesc z nas "jeszcze nie umie plywac""
masz troche racji.. ale gdzies trzeba zacząć startować nie sądzisz ? chciał byś aby twoje pierwsze zawody w życiu (które przecież miały by cie bardziej uczyć niż miał byś tam wygrywać) byly odrazu na trasie z PŚ lub takiej C2 z Wisły ? wiadomo oczywiście że tak sie da, ale po co skoro dawało by to zapewne zerową przyjemność ?
A kto broni startowac na trudnej trasie i miejscami zwalniac na maxa? Bo bez przesady, kazda trase dh w polsce gdy nie pada da sie przejechac wolno niemal bez umiejetnosci

krzysiek2425 Popieram Cię!
-
- Kontakt:
kuba098
jeżeli to wszystko tak będzie wyglądać, tzn wszystkie zawody tylko na jak najtrudniejszych trasach oraz większość miejscówek do jazdy posiadających tylko jedna trudną trase z zawodów (bo tak przeważnie u nas jest, aczkolwiek pomału coś zaczyna się dziać) ale tak czy siak nie ma dalej miejscówki gdzie mógł by pojechać sobie tata z synem, wypożyczyć rowery i lajtowo popróbować co to downhill na jakiejś mega lajtowej trasce, a bez czegoś takiego ten sport nigdy się u nas nie rozwinie, zawsze i wszędzie będzie, "downhiil ? a co to takiego ?"

no ale czemu ktoś jako amator, ma sie męczyć i ryzykować zdrowie/życie ? a nie może na spokojnie porywalizować z innymi na swoim poziomie ? albo czemu rodzice mają sie bać o swoje dzieci startujace w pierwszych zawodach ?BikerJG pisze:A kto broni startowac na trudnej trasie i miejscami zwalniac na maxa? Bo bez przesady, kazda trase dh w polsce gdy nie pada da sie przejechac wolno niemal bez umiejetnosci
jeżeli to wszystko tak będzie wyglądać, tzn wszystkie zawody tylko na jak najtrudniejszych trasach oraz większość miejscówek do jazdy posiadających tylko jedna trudną trase z zawodów (bo tak przeważnie u nas jest, aczkolwiek pomału coś zaczyna się dziać) ale tak czy siak nie ma dalej miejscówki gdzie mógł by pojechać sobie tata z synem, wypożyczyć rowery i lajtowo popróbować co to downhill na jakiejś mega lajtowej trasce, a bez czegoś takiego ten sport nigdy się u nas nie rozwinie, zawsze i wszędzie będzie, "downhiil ? a co to takiego ?"
Panowie... o co Wy się kłócicie, ten odcinek spokojnie się nadaje na Puchar Amatorów... a tym jest JoyRide. Zresztą jak popada to nawet bardziej zaawansowani będą mieli problemy przyjeść pełnym piecem. .. nie przesadzajcie, że jest taka super łatwa - bo nie jest... nawet powiedziałbym, że potrzebne są duże jaja by iść pełnym piecem ... a gleb na nawrotach na bocznej polanie widziałem dość dużo i to dobrych chłopaków, sam tam glebłem kilka razy.
Trasa zaczyna wyglądać całkiem fajnie, od kilku dnie pracują nad nią Arek Perein i Tomek Gagat. Jest nowy krótki odcinek w lesie, naprawdę będzie dobrze 
Link: http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 3781680898

Link: http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 3781680898
http://www.sklep.joy-ride.pl
http://www.joy-ride.pl
http://www.extremeseries.pl
http://www.joy-ride.pl
http://www.extremeseries.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Co wy do cholery wygadujecie taki ludzi jak siara brakuje w społeczeństwie koleś się stara ,żeby się coś rozwijało żeby każdy miał szansę spróbować namiastki tego sportu , ale nie bo cholerny statystyczny polaczek musi narzekać skoro mamy samych prosów to po co rozwijać młode pokolenie (mnie np. ) tylko szkoda , że tacy mądrzy nie jesteście na jakichś grubszych zawodach poza granicą. Jak dla mnie siara to człowiek wzór. Peace rocznik 94 +!