Heja.
Mam jedno pytanko. Czy to normalne że haki w moim giancie tak trzaskają? To już drugi w ciągu tygodnia. Niby nic wielkiego zjazd z krawężnika i trzask po haku. Kuźwa pieniędzmi to ja nie sram żeby co tydzień (to już trzeci w ciągu dwóch tygodni) wymieniać hak. Co zrobić z tym problemem? Może zrobić singla (czy to jest wykonalne)? I czy nie stracę gwarancji jak zrobię singla?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
[Rama] Giant Brass - Haki
Re: Haki do gianta.
Czy przy stalowym haku (np.: gdy łańcuch się zablokuję) może pęknąć rama?
-
- Kontakt:
Zakładając stalowy hak narażasz ramę na pęknięcie podczas wmielenia przerzutki w szprychy. Sprawdź może masz krzywy wózek w przerzutce? To może być powód częstego pękania haka. Druga opcja to to że w serwisie zakładają Ci zamiennik haka z aluminium niskiej jakości sprzedając jako oryginalny. Jako tako na stanie mam stalowe haki ale tylko do glorki faitha i reigna x sygnowane przez gianta, więc podejrzewam że zakładając stalowy hak nie stracisz gwarancji na ramę pod warunkiem że będzie to właśnie hak sygnowany przez gianta.
Haki są po to by pękać, inaczej uszkodzeniu uległaby rama.
Haki same nie pękają. Albo zawadzasz przerzutką albo masz ją źle ustawioną, łańcuch ci się gdzieś spada (do wewnątrz lub zewnątrz) i kleszczy się, wiec coś musi strzelić. Najsłabszym, intencjonalnie, elementem jest hak.
Hak ze stali to zły pomysł. Możesz uszkodzić przerzutkę i/lub ramę.
BTW . co to za giant?
Haki same nie pękają. Albo zawadzasz przerzutką albo masz ją źle ustawioną, łańcuch ci się gdzieś spada (do wewnątrz lub zewnątrz) i kleszczy się, wiec coś musi strzelić. Najsłabszym, intencjonalnie, elementem jest hak.
Hak ze stali to zły pomysł. Możesz uszkodzić przerzutkę i/lub ramę.
BTW . co to za giant?
pozdro
frango
frango