Do każdej lagi idzie po 300ml oleju teoretycznie 7.5, ja swoje 888 zalewam 5w i jest ok.
Co do instrukcji to gdzieś na pewno jest w internecie, ale moim zdaniem nie ma tu nic trudnego.
Odkręcasz górne regulacje (uwaga na strzelające kulki spod nich, te od klikania) i dolną od kompresji. Potem bierzesz klucz nastawny, odkręcasz oba korki z góry, wylewasz cały olej (wcześniej z jednej lagi wyjmujesz sprężynę, dwie podkładki z plastiku i plastikową tuleję, odkręcasz dolne nakrętki i wyjmujesz tłumik z lagi, potem obie lagi z dolnych goleni. Wszystko dokładnie czyścisz, pozbywasz się z tłumika starego oleju uginając go. Potem smarujesz uszczelki od środka (ja smaruję też pierwszy ślizg, nie zaszkodzi), montujesz lagi w goleniach. Wkładasz tłumik, sprężynę, skręcasz od spodu i wlewasz po 300ml oleju do każdej lagi. Wkładasz sprężynę, skręcasz górne korki, zakładasz regulacje i w sumie tyle.
Pamiętaj tylko żeby nie przesadzić z dokręcaniem, dolne nakrętki dokręcaj z wyczuciem żeby nie urwać gwintów. Górne korki nie muszą być dokręcane z użyciem metrowej dźwigni

Pamiętaj też o stosowaniu smaru na gwinty i kulki regulacji. Jeśli nie będziesz mógł odkręcić tłumika od spodu do złap delikatnie szczypcami za ten bolec tłumika który wchodzi w regulacje i trzymając go kręć kluczem nasadowym nakrętkę.
Na fotce masz 888 rozebrane w drobny mak
http://www.pinkbike.com/photo/3286876/ Nie trzeba ich rozkładać aż tak bardzo, nie ma sensu zdejmować korka z tłumika lub wyjmować popychacza z lagi ze sprężyną.
Jeśli napisałem coś nie jasno lub masz jakieś pytania to pisz, postaram się odpowiedzieć.
EDIT: Po skręceniu całości odkręć nakrętkę tłumika (ale nie do końca, tylko tak żeby się rozszczelniło) i pociągnij za lagę żeby wyrównać ciśnienie, bo najprawdopodobniej będziesz miał tam podciśnienie.