Na poczatku napisze, ze jestem poniekad laikiem w dziedzinie hydraulicznych hamulcy. Prosilbym zatem o wyrozumialosc jak czegos nie zalapie

Napisze od poczatku cos sie stalo i co jest nie tak.
Kupilem hamulec i dzialal prawidlowo od samego poczatku. Problem sie pojawil jak urwalem klamke podczas gleby. Wymienilem ja na nowa. Od tamtej pory hamulec nie działał poprawnie. Pokrelo regulacji nie chodzi tak plynnie jak na poczatku. Czasem przy obracaniu ma jakis opor wiekszy. Ddatkowo zauwazylem ze biala farba zaczela mi troszke odchodzic w okolicy pokretla. przypuszczam ze to jakis bardzo minimalny wyciek oleju bo dalo sie zauwazyc w tych okolicach troszke mokrego. To bylo na samym poczatku, teraz tego nie zaobserwowalem.
Niedawno postanowilem wymienic olej. Zrobilem customowe strzykawki, znalazlem artykul z BikeBoardu nt wymiany i odpowietrzania. Kupilem olej w norauto i zabralem sie do roboty. Udalo mi sie to odpowietrzyc i zalac za 3 razem dopiero.
Od tego czasu jest kolejny problem. Twardosc klamki i sila hamowania jest taka sama jak na samym poczatku, natomiast podczas jazdy (np na wheele, jak sie manipuluje co chwile hamulcem) klamka lubi sie troszke zapadac. Problem da sie naprawic krecac regulacja i naciskaniem klamki. Nie wiem czy powododem jest zle odpowietrzony hamulec czy np ta regulacja jest uszkodzona i tam gdzies jakies powietrze sie dostaje. Znajomi mi mowil ze to moze tez byc problem oleju. Zebym zalal oryginalnego Avida albo Hayesa.
Sam nie wiem co moze byc przyczyna zlego działania. Postanowilem wiec uporac z tym hamulcem od poczatku do konca.
Mysle ze trzeba wymienic caly przewod, srodek klamki i zalac porzadnym olejem.
Wszystko bylo by okej tylko nie moge nigdzie znalezc zestawu naprawczego do klamki dla mojego modelu. Sa tylko do Juicy. Ktos gdzies widzial to czego poszukuje?
Dodatkowo z tym przewodem prosiłbym o doradzenie. Przegladajac neta, ludzie chwala przewody Goodridge. Brac takowe czy moze inne proponujecie? Jeszcze kwestia jest tego ze przewody roznia sie tymi koncowkami oraz grubosciami. Widzilalem ze na Crc sa cale kity ale to glownie do Hopow.
Co do oleju to pewno kupie oryginalny Avida. Chyba ze ktos ma inny w codach i lepiej dziala niz firmowy.
prosilbym o doradzenie bo chcialbym ogarnac ten hamulec:)
pozdrawiam