[Sprężyna] długość a skok dampera.

pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Nikt ci nie każe brać sprężyny xfusion... Nie możesz kupić innej o odpowiednim skoku? Po co tyle pieprzenia?
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

pietryna pisze: Nie możesz kupić innej o odpowiednim skoku? Po co tyle pieprzenia?
Jakieś propozycje?
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

ravfr, nie wiem jak to ma sie do Twojego budzetu, ale obczaj to (na samym dole): http://www.mojostore.co.uk/acatalog/Shock_Springs.html
pietryna
Kontakt:

Stary, ale jakie propozycje. Fox, Manitou, Marzocchi + cała reszta.

Miałem jedną spręzynę xfusion i była wąska dość. Tak jak by miała pasować do Vanilli(do dhxa nie wchodziła) więc manitou może być trochę za gruba i wypadało by zmierzyć średnice. Marzocchi nie jestem pewny. Potem mamy nuke proof, elka, bos... Tego jest multum.

Jaką byś nie kupił, oznaczoną odpowiednią twardością i skokiem, będzie dobra. Różnice w długości wynikają z czego innego i nie ma sensu brać ich pod uwagę.
ravfr
Kontakt:

=disbrainer= cena zabija :| .

Marcoka poniżej stówy spokojnie wyrwę - problem z długością , Manitou pasić nie będzie , zorientuje się jeszcze w Harfie , towarów z CiulBajksu unikam jak ognia ( cena 300 zł , hahahahahhahha) , XFa dystrybutor nie posiada , bo po co mieć towar jak można nie mieć .
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

ravfr pisze:Manitou pasić nie będzie
po czym wnosisz? bo akurat manitacza bys najtaniej wyrwal..
pietryna
Kontakt:

Prawdopodobnie dlatego że do vanilli rc wsadzać ją było niebezpiecznie, a sprężyny xfusion mają rozmiar pasujący do vanilli właśnie. Przynajmniej ta którą miałem tak pasowała.

Manitou chyba jest najgrubsza i największa na rynku.
ravfr
Kontakt:

=disbrainer= pisze:o czym wnosisz? bo akurat manitacza bys najtaniej wyrwal..
no właśnie grubaśna jest , raz , że średnio będzie się trzymać , można dorobić uchwyty , to nie problem ale przy dolnym mocowaniu jest bardzo mało miejsca pomiędzy sprężyna a ramą , obawiam się , że będzie ocierać , poza tym 250x3,65 jest niedostępna w Velo .
ODPOWIEDZ