[Serwis] Marzocchi 66 RC3 - obniżanie skoku amorka

alvdh
Kontakt:

[Serwis] Marzocchi 66 RC3 - obniżanie skoku amorka

Post autor: alvdh »

Witam, mam okazję kupić marocka 66 RC3, lecz jego seryjny skok (180mm) został obniżony do 160mm. Moje pytanie czy ten skok 180 da się przywrócić, czy po zmianie tego skoku na mniejszy w "środku" nic nie zostało usunięte/przycięte czy cokolwiek ? Proszę odpowiedzieć, gdyż nie jestem profesjonalistą w tych sprawach serwisowych.

Dziękuję i pozdrawiam : ).
kubuspunxdh

Re: [Serwis] Marzocchi 66 RC3 - obniżanie skoku amorka

Post autor: kubuspunxdh »

teoretycznie ta się to zrobić ( podobnie sie zmieniało skok w 66rc ), tylko ciekawi mie jak Panu który obniżał go zmieścił potem fabryczną sprężynę :) wiec przed zakupem polecam dowiedzieć sie w jaki sposób zostało to zrobione ;) Pozdr.
alvdh
Kontakt:

Re: [Serwis] Marzocchi 66 RC3 - obniżanie skoku amorka

Post autor: alvdh »

Obrazek

Tak to wygląda jak czytałem na innym forum, bo wyszukałem post z obniżaniem amorka. Sprężynę tak jakby się "zgniata", czyli jest na niej nacisk, i jest ona teoretycznie o 2 cm krótsza, bo jest na niej nacisk aby to wszystko razem można było skręcić. Tak wyczytałem, i mi się wydaje, że tak jest a amorka już kupiłem i tak : ).

Więc temat można chyba zamykać, chyba że ktoś ma jeszcze jakąś fajna ciekawostkę z tym związaną.
ODPOWIEDZ