Opony enduro/fr, 1.waga, 2. trzymanie, 3.trwałość
Opony enduro/fr, 1.waga, 2. trzymanie, 3.trwałość
Witam, szukam opon do swojego roweru ( sc bullit z lyrikiem w wersji enduro/fr) . Do tej pory jeździłem na continentalach mountain king supersonic, maxxissach minion, swampthing, larsen tt. PIerwsze są oczywiście super lekkie - 560 g na opone ale bardzo delikatne i słabo trzymają, reszta strasznie ciężka ( chyba, że miałem takie wersje ciężkie ). Poszukuje opon, które tak jak w temacie będa przede wszystkim lekkie i będą nieźle trzymały. Reszta czynników ( również cena ) nie grają jakiejś większej roli. Przejeżdzam rowerem około 30-60 km tygodniowo, z tego niestety jakieś 60 % po asfaltach. Pomimo to wolałbym zeby opony dobrze trzymały a niekoniecznie wytrwały 2 sezony. PS. Wiem, że tematów o oponach było sporo ale pytanie jest dość specyficzne i licze na waszą pomoc. Pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
Wziąłem 2.25 na obręcze 19mm i są 2.15. Myślę, że 2.4 wypadną na te 2.3 faktyczne a więc dobrze. Tzn nie narzekam na trzymaniew terenie, guma jest tak zajebista że mała grubość tylko plusuje na asfalcie, ale na ostre góry może braknąć szerokości. I do tego bez burnoutów/driftu spokojnie calutki sezon z zimą dadzą radę. Mam na przód i na tył to samo Evo 3NC, Evo Carcass. 130zł/sztuka.