[ Rama ] Big Hit III 2006 Problem z odkręceniem śruby

mitoza-mejoza
Kontakt:

[ Rama ] Big Hit III 2006 Problem z odkręceniem śruby

Post autor: mitoza-mejoza »

Mam mega problem z odkręceniem śruby na wahaczu . Jest to śruba , która znajduje się w miejscu gdzie są łożyska najbliżej supportu.

Jedna na klucz plaski odkreca się bez problemu natomiast druga imbusowa dziwnie kreci sie w miejscu cały czas, dając co powiedzmy ćwierć obrotu takie uczucie jak przy pracy zapadki , jakby coś przeskakiwało , ma ktoś na to jakiś patent ? Gwint zerwany czy coś ?

Ale na manualu jest pokazane ,że gwint jest tylko na srubce która nie jest na imbus ;/ slabo mi już .......
Heksa_chloro_cykloheksan
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Nie ma gwintu, więc na powietrzu się nie trzyma, więc proponowałbym cienki płaskowniczek i wybić młoteczkiem..
Back in black
mitoza-mejoza
Kontakt:

Post autor: mitoza-mejoza »

Tak też myślałem i tak wynikało z rysunków ale zawsze lepiej się dopytać ludzi którzy zdecydowanie dłużej posiadają taką ramkę, Dzieki serdeczne :)
Heksa_chloro_cykloheksan
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Miałem dokładnie to samo. Po prostu łożysko zardzewiało i zapiekło się na śrubie. U mnie śruba wyszła razem z łożyskiem które trzeba było zeszlifować bo inaczej nie chciało zejść. Łożysko które tam siedzi to 6902rs.
ODPOWIEDZ