[Amortyator] Marzocchi 66rcv 2010r. - za miękki

mati1994
Kontakt:

[Amortyator] Marzocchi 66rcv 2010r. - za miękki

Post autor: mati1994 »

Mam pytanie. co mam zrobić żeby moje 66 przy końcu skoku było twardsze? Do której komory mam dolać oleju i czy jak doleje MOTOREKSA 5w czy on sie zmiesza z tym co mam?
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Raczej powinno sie mieszać olej w obrebie jednej marki niekoniecznie wartości W ;)
Do obu ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
-=robert=-
Kontakt:

Post autor: -=robert=- »

Tak zmiesza się, tylko jak dolejesz oleju to nie sprawi, że amor będzie twardszy tylko skok się zmniejszy (nie będzie dobijał tylko "siadał na poduszce olejowej"), musiałbyś zalać go olejem o większej lepkości (fabrycznie jest 7,5), wtedy zwiększy się tłumienie i będzie twardszy. BTW a kręcenie pokrętłem regulacji tłumienia nic nie daje?? Też mam 66 rcv tylko, że rocznik 08, gotowy do jazdy ważę około 80 kg, mam na maxa rozkręcone tłumienie a ten amor jest i tak trochę za twardy :) muszę zalać go mniej lepkim olejem.
TheStashEk
Kontakt:

Post autor: TheStashEk »

na dole masz takie pokretelko ''compresion'' . i nim musisz krecic na + , wtedy amor bedzie coraz twardszy przy koncu skoku
http://stashek.pinkbike.com
ODPOWIEDZ