Spoko, dodatkowa zabawa gdy jedziesz pod górę! Wszystko szło sprawnie, i nie było kłopotów, nawet jak ktoś jechał pierwszy raz. Jechała elita (Perin, Gagat) i amatorzy, jedynym minusem był fakt, że trasa przecina linie wyciągu, i najpierw wszyscy wjeżdżali a później zjeżdżali.
..z tego co się orientuję to w naszych przepisach nie ma oficjalnej szansy na orczykowanie w lecie !! Pomijając fakt że to mało wygodne i męczące raczej ...
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Jeździłem i na telerzu i na kilofie i było spoko. Kilofku wygodniejszy bo dawales pod wiodło i był kant tylko guma je trzeba owinac żeby sie nie slizgaly
Jak ktoś ogarnia temat jazdy orczykiem/talerzykiem to wie że w żaden sposób to nie męczy. Pierwszy raz musiał by ktoś doświadczony podpowiedzieć na miejscu jak to zrobić aby było wygodnie i komfortowo!!
Dzięki za odpowiedzi, dalej możecie dorzucać swoje spostrzeżenia, ale daliście mi już ogląd na sprawę. Jak macie jeszcze dobre pomysły/ info o wyciągach to piszcie
W dolni moravie orczyk smiga cale lato z rowerami, patent taki jest, ze do talerzy petle z gumy sa zamocowane. Łapiesz gume, zaczepiasz za mostek i sobie siedzisz spokojnie, a rower jedzie pod gore Wg mnie spoko opcja, wygodna i nie mecząca.
Witam 2 lata temu i 3 lata temu w Brennej były zawody na wyciągu orczykowym i nie było żadnych problemów. W tym roku organizuje znowu zawody w Brennej pełne info niedługo. A przy okazji mam pytanie jeśli by ruszył wyciąg orczykowy coś typu bikeparku to czy chciało by się wam przyjechać pojeździć czy preferujecie inne miejscówki z krzesełkami??