ramy destroyera

Wojtekdh
Kontakt:

ramy destroyera

Post autor: Wojtekdh »

co sadzicie o ramach destroyera ds2 i jump
Black Riders Team
KFR
Kontakt:

Post autor: KFR »

no mam taka i jest dobra. a tak wogole to byle juz tego od cholery. wez skorzystaj z opcji szukaj.
Lucid
Kontakt:

Post autor: Lucid »

ja mam ds2 ale z mufą bmx i z hakami od jumpa pod oske 14 mm...aha no i nie ma tych wzmocnien przy tulnich hakach co ds2(tego od tarczówki i tego wygietego przy przezutce...

ramka ogólnie spoko ale jest ale:]

po co mi przelotki do tylniej przerzutki jak nie mam haka do przezutki...

po co mi przelotki do przerzutki przedniej jak bede miał korbe bmx...

no i ostatnia sprawa..

piwoty pod 24' cą tak zrobione na równi z piwotami pod 26', chodzi o to ze ja mam jakies badziewne vki promaxa i jak zamontuje na piwoty 24' to bedą zachaczac o piwoty pod 26'...ale jest patent albo dwa na to...albo upiłouje piwoty te pod 26( bo bede miał 24') albo pod piwoty dam podkładki zeby bardziej wystawały..

a no i jeszcze jedno ale...w pivotach są tylko 2 dziurki do hamulca...wsadzisz w jedna to jest za mocno napiety a wsadzisz w druga to za słąbo...ale wkrecisz głebiej srubke od regulacji w hamulcu i da sie ustawic...

ogólnie ramka fajna( jak na nia patzre bo jeszcze nie jezdziłem), troszke ciezka, tylni trójkąt długi...

mi sie tam podoba za tą cene...
Itemsokol
Kontakt:

Post autor: Itemsokol »

elo.
To tak:
Ja mam jumpa. Postaram opisac wszystko po koleji ( albo i nie ale wszystko :p)
Piwoty:
Mają tylko 2 dziurki i nie da sie ustawić wiec trza sie zapoatrzyć w wiertarke cieniutkie wiertełko i wiercimy :p. UWAGA!!! Zeby nie zrobić za wąskich ścianek i jak będziemy wkładac hamulec t trzeba troszeczke ten pręcikwygiąc co wchodzi w dziurke-tylko powolutku i ostrożnie bo sie złąmie łatwo ja pozbawiłęm tego mojego nowego XT'ka (hlip hlip).
Haki:
Haki są ogulnie spox. Jak sie przypatrzec to nie są idealnie równolegle z ziemią tylko troche w dół tzn. tak / (no nie tak ostro :p ale w tą strone ) koncem rowera w dół ;p no i nie ma haku pod przeżutke mi to tam zwisa i powiewa single speed rulez :p ale inni mogom być trosze źli ;D.
Widełki:
Troszeczke za cieńkie.Ale to w końcu cro -mo. Opona jaka wchodzi to u mnie Kenda Kolosal Dh 2.35 na DX32 (ci co mieli z nim do czynienia wiedzą co robi z oponą :p;mianowicie poszeża troche wiec na "normalnej' obręczy moze wcisniemy 2.65 na 24"). Mocowanie tarczy jak dla mnie wygląda dobrze bo wyglada jakby na haku były dwa garby z dziurką i daje pewność ze nie wyrwie mocowania z ramy (musiało by razem z hakiem :P). No i te wzmocnienia na dole i górze ehhh :D. No i są o 0,5cm za długie (moim zdaniem)
Mufa:
Jest to chyba mankament wszystkich jumpów. Gdzies na dh-złomie czytałem że kolega po fachu :p (inny biker) ma ten sam problem. Mianowicie:
Ciezko sie wkręća prawą czesc supportu. tą od strony zębatki :p. ale ponoć jaksie wkreci stalową miske to sie naprawia. Nie wiem ja wkręciłem 5 razy aluminiową i jakoś lżej no i DUŻOOOOOOOO smaru na gwint.
Główka:
na dole wzmocnienie anty rozbiciu. zero problemów z nabiciem sterów 5+ :D. JUmpz główką ma wszystko O.K :DD
Rury:
*górna: fajny przekrój tzn. okrągły na środku i przy główce i podsiodłowej sie zwęża fajnie uczucie jak sie ręką przejeżdza :P.nie jest gruba ale też nie to co widełki :P O.K grubość; troche grubsza mogła by być ale jest zajefajnie.
*dolna: to samo co górna tylko ze grubsza 2x i fajnie masywnie wygląda.
* podsiodłowa: 330mm hmm masakra jest zajefajnie nie da sie siodełka dać na sam dół bo o około ociera. jaksie patrzym z przodu i troszke z boku to wydaje sie je jest wygięta w drugą strone :P tzn. w dół (odwrotnie jakdo XC np :P) zero ograniczeń w locie no chyba ze koło :p. Tylko ze rozmiar sztycy 26,2 jest troszeczke cieżko znaleźć ale sie da.
Ogólnie:
Ramka waży swoje 2.9 kg to troche ale kto sie patrzy na wage. te katy sprawiają zę jest mało wyczuwalne. Troche cieżko wyrwac banego jak sie jedzie wolno ale to trzeba sie nauczyć. Zwrotna i fajna.

Jak dla mnie jest zajefajnista. Nie wiem od czego ale na srodku górnej ruru zrobiło i sie wbicie :/ ale w niczym ono nie przeszkadza ani sie nie powiększa ogulnie OK.

ufff to sie napisałem. Jakby coś ktoś chciał wiedziec to walcie na gg: 4923260
* doln
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=395641
rastabandit
Kontakt:

Post autor: rastabandit »

ja mam ds2 i jest ok.moze dlatego ze rama to dla mnie tylko mocowanie amora i kol:))))))))))))))
http://www.pinkbike.com/photo/783857/
http://www.djshadow.com/videos/player/6/quality/hi
Lucid
Kontakt:

itemsokol z tymi hakami w dół to jest w kazdej tak, tez to zauwazyłem jak ramka przyszła ale popatrzyłem na fotki i wszystkie tak mają...

moja ramka to taki w sumie big jump hehe bo cała jak jump tylko podsiodłowa dłuzsza :)
Lucid
Kontakt:

jeszcze jedno co do ramki, dzis wbijałem stery i dolna miska weszła normalnie, a górna...nosz kurwa przykłądam zeby nabic a tam krzywo , wygladało tak jakby spawzgiał troszke na górze głowke....kurwa....gdyby nie biegła znajomosc obsługi 2 pilników :) to bym chyba nie wiem co zrobił....wiec jak kupicie to patrzcie dokładnie...ja tego nie wylukałem dopiero jak założyłem stery..

ale jak w nsxach moze byc zjabana głowka to czemu nie w destroyerach no nie :)
arturl
Kontakt:

Post autor: arturl »

A mam pytanie dotyczące amortyzatora, mam obecnie widelec od Treka w Jumpie (wcześniej mialem DJ III ale wolę zapomnieć :-) ) i chcialbym kupic amortyzator i teraz pytanie jak to będzie dzialalo z amorem powyzej 130 mm skoku i dwupółka (jakiś junior starszy albo Drop Off Triple)?? Moze ktos ma zamontowany?? Pozdro
http://tiny.pl/g1qf , 05-06 http://tiny.pl/xb5p ,
http://tiny.pl/gj1w <-- S lub Z
Lucid
Kontakt:

na stronie destroyera sa w galeri zdjecie ds2 z 2 półkami jakimis to oblookaj sobie...
freeride
Kontakt:

Post autor: freeride »

moj kumpel ostatni kupil se ds jump i mial jakies prpblemy ze sterami chyba z nabiciem(krzywo)ale ogolnie to wypas ramka za ta cene tylko ze on jezdzi nia w trialu hahahaheheehahhahahehe :)
Podpis:
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków
evilbiker
Kontakt:

Post autor: evilbiker »

mi się spodobała ramka street 24" i ten nowy widelejest nawet nawet www.destroyer.pl
http://tiny.pl/1h2
just fuck it.
Wojtekdh
Kontakt:

Post autor: Wojtekdh »

a czy mozna do ds2 i jump przetegowac osprzet itd z mongoose rocadile pro??
Black Riders Team
tomo
Kontakt:

Post autor: tomo »

oczywiscie ze mozesz przelozyc osprzet, w destroyerach wszystko jest standardowe mufa 68mm stery 1 1/8", wiec nie bedzie problemu
SlaY
Kontakt:

Post autor: SlaY »

moj kolega ma ds2 , fajna ramko wkoncu to cr-mo ale jest dosc dluga wiec wybor nalezy do ciebie ja jezdze na poincie (fota w opisie) ramka super ktorka no i cena zajefajna :]
Itemsokol
Kontakt:

Post autor: Itemsokol »

No przypomniało mnie sie jeszcze!!! Ktoś miał 130 mm amora w jumpie. Jak sie jeździło nie był zły kat główki. Bo boje sie ze jak wsadze 130 to mi sie u.p.i.e.r.d.o.l.i główka przy skoku (nie udanym bądź dużyyyym). Doradźcie
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=395641
freeride
Kontakt:

Post autor: freeride »

e tam nie martw sie 130 mozesz smialo walna c ale nie wiecej widzialem oty ds z dj3 itd wiec spoko bierz ta rame wal 130mm i zapie....j
Podpis:
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków
~koozak3~
Kontakt:

Post autor: ~koozak3~ »

[b]evilbiker[/b] ILE MASZ LAT???
EDI
Kontakt:

Post autor: EDI »

NOh spoko ze taki temat bo właśnie mam zamiar złożyc sobie nowy rower na niszczycielu z mufą bmx i pionowymi hakami do przodu wsadze 130 mm skoku a do tyłu chce koło 24` ogulnie chce zrobić najbardziej pancerny rower jaki istnieje...

korba easterna na masyznach oczywiscie SS na piastach dzikusa obrecze 48 szprych , fsa pigi i jak najwiecej komponentów z cro mo

jeszcze sie zastanawiam czy jak z przodu bedzie 130 mm a z tyłu koło 24` to nie bede miał jakiegoś przegietego kąta główki ramy.. JAk ktos miał doświadczenie z takim polączeniem to niech coś napisze
EDI
Kontakt:

Post autor: EDI »

NOh spoko ze taki temat bo właśnie mam zamiar złożyc sobie nowy rower na niszczycielu z mufą bmx i pionowymi hakami do przodu wsadze 130 mm skoku a do tyłu chce koło 24` ogulnie chce zrobić najbardziej pancerny rower jaki istnieje...

korba easterna na masyznach oczywiscie SS na piastach dzikusa obrecze 48 szprych , fsa pigi i jak najwiecej komponentów z cro mo

jeszcze sie zastanawiam czy jak z przodu bedzie 130 mm a z tyłu koło 24` to nie bede miał jakiegoś przegietego kąta główki ramy.. JAk ktos miał doświadczenie z takim polączeniem to niech coś napisze
ODPOWIEDZ