Szukam kierownicy do Dirtu streetu Pilne!!!!!!!
Szukam kierownicy do Dirtu streetu Pilne!!!!!!!
Szukam kiery o szerokości 31.8mm najlepiej biała o niezbyt dużej wzniosłości np. jak NS Bikes Mint. Liczę na waszą pomoc 

-
- Kontakt:
31,8mm to średnica tak w gwoli ścisłości 
NS'a bym sobie odpuścił, są niestety mało sztywne i łatwo się wyginają.
Na Twoim miejscu myślałbym nad czymś od Diety Components, Dartmoor (ich wyroby są z roku na rok coraz lepsze), w ostateczności coś od Eastona, jednak tutaj waga już trochę większa. Co do dokładnych modeli nie będę się wypowiadać, ponieważ nie jeżdżę w dirt/street.
Edit: jeszcze podaj swój budżet.

NS'a bym sobie odpuścił, są niestety mało sztywne i łatwo się wyginają.
Na Twoim miejscu myślałbym nad czymś od Diety Components, Dartmoor (ich wyroby są z roku na rok coraz lepsze), w ostateczności coś od Eastona, jednak tutaj waga już trochę większa. Co do dokładnych modeli nie będę się wypowiadać, ponieważ nie jeżdżę w dirt/street.
Edit: jeszcze podaj swój budżet.
gg: 5838449
Re: Szukam kierownicy do Dirtu streetu Pilne!!!!!!!
Dzięki z podpowiedz a z tym "MINTEM" chodzi o kąty i wysokość kiery.
Ostatnio zmieniony 02.05.2011 11:44:48 przez GgG, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: chodzi, nie hodzi
Powód: chodzi, nie hodzi
Amor to Bomber z5 z 2000 rkou
ale kiera nie musibyć typowo street'owa
bo w street'cie będę jeździć rekreacyjnie to znaczy podczas jazdy na dirt park

bo w street'cie będę jeździć rekreacyjnie to znaczy podczas jazdy na dirt park
Mikrus4- Możesz też robic tak jak ja mam kup sobie jakąś kiere na 25,4 do street/dirt i kup reduktor ..nie ma żadnej różnicy a mniej cie bedzie kosztował reduktor niż nowy mostek..Bo ja też szukałem kiedy do street na 31,8 i nic fajnego nie znalazłem jedynie dart m-gun jest w miare fajny, ale miałem okazje kupic tanio dartm railf wiec go wziołem i kupiłem redutkor za 10zł i śmiga...
http://gonzo821.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
Aż dziwne, ze nadal żyjeszgiantatxonedh pisze:Wywalałem meega gleby przy meega prędkościach i nawet się nie skrzywiła ...

Jesli chodzi o kierę na taką szerokość to obczaj M-Gun'a od Dart'a. A najlepiej - tak jak kolega wyżej radził - jeśli masz w zamiarze jeździć typowy dirt to kup jakaś 25,4 mm - jest dużo większy wybór no i będziesz pewny, że kiera jest typowo do uprawianej przez Ciebie dyscypliny. Pozdrawiam

Redukcja to +/-30g i mniej pewny chwyt kierownicy. A Habanero i M-gun to typowe katalogowce z dolnej półki więc bez cudów.
Choć sam miałem Habanero i nie narzekałem ale to były 3-4 lata temu gdy wybór kierownic Dirt Street był zdecydowanie mniejszy. Obecnie wybór, technologie, waga w stosunku do wytrzymałości poszły zdecydowanie na przód więc nie wiem czy jest sens pakować się w lekko przestarzały już sprzęt.
Choć sam miałem Habanero i nie narzekałem ale to były 3-4 lata temu gdy wybór kierownic Dirt Street był zdecydowanie mniejszy. Obecnie wybór, technologie, waga w stosunku do wytrzymałości poszły zdecydowanie na przód więc nie wiem czy jest sens pakować się w lekko przestarzały już sprzęt.
-
- Kontakt:
Bo piszesz od rzeczy i z kazdym Twoim kolejnym postem zastanawiam się co ja tu robię.giantatxonedh pisze:Banan725135650 ty to musisz podsumować....
Żyć bez tego nie możesz..
Gówno prawda. Przy dzisiejszych technologiach można równocześnie zejść na wadze nie obawiając się i nie tracąc na wytrzymałościgiantatxonedh pisze:Co tam kilka gram +/- tu masz pewność że nie pęknie !!

Moze jeszcze slim'y? Jak dotąd osobiście nie spotkałem się z kiera o średnicy mniejszej niż 22,2 mmgiantatxonedh pisze:kolega w ht ma taką meega cienką jaj ... hm.. trudno określić... 2 fajki ??

Jak już to na drop'ie... Tak po za tym na prawdę jesteś az tak bardzo nieogarnięty, ze myślisz że takiego drop'a poleci ktoś na rowerze dirt'owym i z umiejętnościami zapewne jak u większości początkujących?giantatxonedh pisze:Ciekawe jak by się spisała na gapie bendera z 17-stki??
A co myślicie o truvativ hussefelt dh riserbar
nie nie amor ale czy w dirtcie się spisze