Boxxer 2011 vs Fox 40 fit 2011

SkowronWro
Kontakt:

Post autor: SkowronWro »

no jak mu sie błoto pod uszczelki i do środka dostało to nic dziwnego ze tak rozciapciał. Kazdy uginacz jak by mu sie piasek/błoto do środka dostało by tak wyglądał
MichaelBiker
Kontakt:

Post autor: MichaelBiker »

pietryna hmm troche dziwne.. a z ktorego roku byl Fox??
EDDIE
Kontakt:

Post autor: EDDIE »

Miałem dwa Foxy 09 i 10 i obydwa lubiły się szybko zacierać. TO o czym pisze pietryna. Uginalem w miejscu jeszcze z 15 innych foxow zeby zobaczyc jakie sa, i tylke jeden nie dzialal jak zatarty. Co do serwisowania to wg mojej opini wyjazd musi miec serwis co wyjazd. Ale w temacie jest mowa o 2011, a to moze byc juz inna bajka i wszystko ladnie działać.
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

pietryna pisze:Nie wiem jakim cudem, ale gość u nas pojechał z foxem na jeden wyjazd(cały czas w ciężkim błocie). Nie wiem ile to było. Weekend? 3 dni?. Tak czy siak, uszczelki, golenie górne i ślizgi do wymiany.
To jest fizycznie i praktycznie nie mozliwe.
F4rr3ll pisze:Tak lekko odbiegając , to co ile NAPRAWDE trzeba serwisować 40 ? bo niektórzy twierdzą że co tydzień , wy tu teraz ze raz na sezon lub 2 tez jest ok .
Fox dysponuje zamknietym tlumikiem olejowym, taka jakby buteleczka z olejem wew goleni wiec syf sie tam praktycznie nie dstaje. Jesli jezdzimy duzo w blocie serwis raz w roku wystarczy. Ja fox-a serwisuje w ciagu 40 min samodzielnie. Wystarczy wejsc na strone foxa i sciagnac video/manual do serwisu i miec podstawowe narzedzia.

EDDIE pisze:Co do serwisowania to wg mojej opini wyjazd musi miec serwis co wyjazd. Ale w temacie jest mowa o 2011, a to moze byc juz inna bajka i wszystko ladnie działać.

Ja bym go wogole serwisowal co zjazd hahaha
Fox w praktyce wymaga rzadszego serwisu niz Boxxer.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Tylko Wy tu mówicie o wymianie oleju w tłumiku, który rzeczywiście można zmieniać co sezon, a tu bardziej chodzi o serwis w postaci wymiany oleju w dolnych goleniach ;)
olafns
Kontakt:

Re: Boxxer 2011 vs Fox 40 fit 2011

Post autor: olafns »

Właśnie ja też bym się chciał dowiedzieć jak to jest... Czy lepiej kupić Boxxera Team 2010+ czy Foxa 40 Fit 2010+ ? Jaka jest rózńica pomiędzy tłumikiem Fit a RC2? Który z tych amorków bardziej cierpi na scieranie powłoki z goleni górnych, luzy na tulejach ślizgowych i niszczenie uszczelek? I jedno, mówicie o wymianie oleju w tłumiku, a co z olejem "smarujący"? Tym w goleniach?
EDDIE
Kontakt:

Post autor: EDDIE »

Pisząc o serwisie Foxa, miałem na myśli zmianę oleju smarującego. Bez czestego nasacznia gapeczek i serwisu oleju smarującego Fox szybko tracił na płynności. Jeśli chodzi o luzy, to foxy z którymi sie spotkałem wszystkie miały dośc dobrze wyczuwający luz, ale to chyba "normalne".
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
ODPOWIEDZ