PROTOTYP Easton direct mount stem

Kokolino
Kontakt:

PROTOTYP Easton direct mount stem

Post autor: Kokolino »

Prototypowy mostek easton :-) na pierwszy rzut oka strasznie cienki w sesie materiału mało :-) http://www.vitalmtb.com/photos/features ... turman,109 i tu drugie zdjecie http://www.vitalmtb.com/photos/features ... turman,109
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Trochę lipka, bo trzeba ściągać gripy, itd.
Fakt, nie robi się tego zbyt często, ale...

No i wygląda rachitycznie :?
pozdro

frango
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Ojtam rahitycznie. Rozwiazanie jest dobre chociaz 77 designz ma lepsze (ale jednak ogranicza to długosc moskta). Regulacje bym tylko wywalil i 50mm zostawil.
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Czekam aż ktoś wymyśli jakieś zipy mocujące kierownicę z widelcem żeby zbić na wadze.
Back in black
Spaced
moderator
Kontakt:

LestatBiker pisze:Czekam aż ktoś wymyśli jakieś zipy mocujące kierownicę z widelcem żeby zbić na wadze.
Przy tylnej śrubie jest tyle samo materiału co przy wielu mostkach, przy przedniej wiecej. Waga jest bita na 2 mniej śrubach. 77 designz miałem w łapach i na prawde ogarnia.
Lajtowanie na pale nie ale tutaj to na prawde jest dobrze pomyślane.
Boże czemu u nas albo wszystko co lekkie wytrzyma albo wszystko co lekkie peknie? Czasem warto sie zastanowic ;)
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Spaced, bo wiesz, co cieżkie, jest niezniszczalne...

A to że w niektórych rzeczach materiału jest pełno w miejscach gdzie nie jest to potrzebne, a w newralgicznych miejscach już słabo, to inna sprawa.

Niektórzy zatrzymali się na 8-16 śrubach w mostku, i tego nie przeskoczysz, trzeba poczekać aż ewolucja sama sobie z nimi poradzi.. :D

LestatBiker teoretycznie są takie grube "zipy", i można by ich używać ;)
Czlenson
Kontakt:

Post autor: Czlenson »

frango pisze:Trochę lipka, bo trzeba ściągać gripy, itd.
Bardzo uprzykrzające ...
Spaced pisze:Regulacje bym tylko wywalil i 50mm zostawil.
50mm przy obecnych przegubowcach to prawie jak mostek xc.
Spaced pisze:Lajtowanie na pale nie ale tutaj to na prawde jest dobrze pomyślane.
Ale już mostek foride Ci nie podchodzi :) a rozwiązanie podobne, tyle że jeszcze o 2 śruby mniej.

Obrazek

Mostek ogarnia bez problemu, gleby już przeżył, drzewa przyjął, bardziej o kiere martwię się. Foride jak i ten Easton łapie kiere na wiekszej szerokosci niz np sunline czy straitline co jest wg mnie na plus.
GBN CREW

http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
Spaced
moderator
Kontakt:

Czlenson pisze:Ale już mostek foride Ci nie podchodzi :) a rozwiązanie podobne, tyle że jeszcze o 2 śruby mniej.

Jestem sceptyczny bo pamietam pomysły z drążonymi śrubami. Jak ktos lubi takie pomysły to moze i wiecej szalonych mieć ;) Do tego takie rozwiazanie skraca mostek, a ja uważam ze tak długo jak ludzie nie chca brac ram rozmiar za duzych (ja np. teraz moze bym wzial) to w wielu ramach mostek 50-55mm ma sens. Foride ma ile tak z ciekawosci?
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

Spaced pisze:Foride ma ile tak z ciekawosci?
45mm szybko mierząc...
www.feel-free.pl
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

45/50
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Panowie - przede wszystkim ile widzieliscie mostkow peknietych nie z winy uzytkownika (i mowie tu o mostkach cnc, a nie spawanym szicie sprzed lat) ? Ja moze jeden i to w bmx. Przy 200 mm skoku z przodu naprawde mozna poszalec z lajtowaniem tego elementu bez ryzyka ze cos sie stanie.

Poza tym - lajkuje go za wyglad ;).
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
EDDIE
Kontakt:

Post autor: EDDIE »

O kurde! Na tym foto od boku, gdzie widać grubość mostka nie wiele większą od naleśnika to aż mnie wcieło. Ten mostek gnie się w oczach :shock: Ja bym go określił jako zawodniczy ultra mostek, do pierwszej mocnej wywrotki.
morthias pisze:Panowie - przede wszystkim ile widzieliscie mostkow peknietych nie z winy uzytkownika (i mowie tu o mostkach cnc, a nie spawanym szicie sprzed lat) ? Ja moze jeden i to w bmx. Przy 200 mm skoku z przodu naprawde mozna poszalec z lajtowaniem tego elementu bez ryzyka ze cos sie stanie.
Ja nie muszę widzieć dużo, wystarczy mi, że prawie by mi kiera odpadła przy sunlinie...
Obrazek
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

EDDIE Trzeba było zipy a nie mostek kupić ;] Tymczasem wcinam zapiekankę, smacznego wcinającym o tej porze zapiekanki i Wasze zdrowie bo popijam łiskacza ;]
Back in black
Spaced
moderator
Kontakt:

piotrex pisze:45/50
Potwierdzone? Bo 77 o podobnej konstrukcji jest krótszy. Bodajze 43.5mm.
LestatBiker pisze:EDDIE Trzeba było zipy a nie mostek kupić ;] Tymczasem wcinam zapiekankę, smacznego wcinającym o tej porze zapiekanki i Wasze zdrowie bo popijam łiskacza ;]
Jak nie masz nic do wniesienia do tematu to nie wiem po co postujesz.
EDDIE pisze:O kurde! Na tym foto od boku, gdzie widać grubość mostka nie wiele większą od naleśnika to aż mnie wcieło. Ten mostek gnie się w oczach Ja bym go określił jako zawodniczy ultra mostek, do pierwszej mocnej wywrotki.
Miałem w łapach i probowałem zgiać mostek 77 designz, który jest cienszy i nic sie nie gnie.
Obrazek

A co do twojego mostka - ja jestem przeciwnikiem montowania śrub w taki sposób. To nie ma nic wspolnego z obecnym mostkiem, który inaczej (pewniej ) obejmuje śrube w miejscu, w którym ci pękło przy czym szerzej łapie kierownice co tez pomaga.
Do tego powiedz mi kiedy ostatni raz easton miał wpadke z projektem? Bo ja nie pamietam w ogole takiego przypadku. A mostki racingowe to raczej zaden racer nie bedzie ryzykowac wyniku ala Mick Hannah w RPA ;)
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

77 ogarnia bardzo dobrze długość ma 43mm jedyny minus tego mostka to że nawet na kiere z niskim wzniosem ciężko się zakładało i się lekko porysowała więc jak ktoś chce go mieć z kierownicą o dużym wzniosie to może zapomnieć ;)
Załączniki
77designz
77designz
wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

Ale zakładałes po przykreceniu do półki? bo w sumie jakby najpierw na kierę obie cześci załozyc a potem przykrecić do półki to nie powinno kiery rysowac....
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
ODPOWIEDZ