[Hamulce] Przód + Tył / DH/Enduro
[Hamulce] Przód + Tył / DH/Enduro
Emanko wszystkim.
Jak w tytule poszukuję hamulców na przód oraz tył. Na 1 komplet mam do przeznaczenia ok. 200 - 300 PLN.
Macie może swoje typy jeżeli chodzi o ten przedział cenowy? Lepiej zainwestować w bardziej konkretny na przód czy na tył? A może lepiej "dozbierać" na coś lepszego?
Z góry dzięki za odpowiedzi i za wyrozumiałość.
5!
Jak w tytule poszukuję hamulców na przód oraz tył. Na 1 komplet mam do przeznaczenia ok. 200 - 300 PLN.
Macie może swoje typy jeżeli chodzi o ten przedział cenowy? Lepiej zainwestować w bardziej konkretny na przód czy na tył? A może lepiej "dozbierać" na coś lepszego?
Z góry dzięki za odpowiedzi i za wyrozumiałość.
5!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: [Hamulce] Przód + Tył / DH/Enduro
Za takie kase dostaniesz sainta ale jednego za 550 zl :P czy jakos tak
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
TO ja sie tak dołacze mam Hayesa 9
i poprostu chce cos mocniejszego moze byc urzywka no i zeby nie bylo drogie....
co polecicie ?
chodzi o tego slx ?
http://allegro.pl/hamulec-tarczowy-shim ... 58908.html
a i tak cenna gdzies do 300 zl max
Zapomnialbym dodac chodzi mi o Przedni Hembel
i poprostu chce cos mocniejszego moze byc urzywka no i zeby nie bylo drogie....
co polecicie ?
chodzi o tego slx ?
http://allegro.pl/hamulec-tarczowy-shim ... 58908.html
a i tak cenna gdzies do 300 zl max
Zapomnialbym dodac chodzi mi o Przedni Hembel
-
- Kontakt:
Nieno spoko chamuje sobie > ale ja waze 75 kg wiec na zjezdzie wyrabia nawet ale i tak to nie tego co chce ;p
czyli pewnie jakies sainty lub cody ?
czyli pewnie jakies sainty lub cody ?
-
- Kontakt:
Elixir 5. Jednorazowo awaryjny (tzn. jak coś padnie to po pierwszej wymianie jest spokój bo fabryka lubiła nasrać do płynu), a poza tym kotwica z dobrą kontrolą. I nie ma miliona powalonych regulacji które ciekną i odkręcają się z przewodem.
PS staraj się je kupić z G3CS bo G2 do niczego są. Albo w ogóle bez tarcz i wtedy XT, G3 czy coś tańszego nieco we własnym zakresie.
PS staraj się je kupić z G3CS bo G2 do niczego są. Albo w ogóle bez tarcz i wtedy XT, G3 czy coś tańszego nieco we własnym zakresie.
@Banan725135650 czyli przód. wolałbym żeby to był jednak nowy hamulec, wtedy mam pewność że na trochę ze mną zostanie. a Juicy 3? bo patrząc na ceny (Allegro itp.) to raczej tak wypadnie.
a, i czy ktoś może mi wytłumaczyć jakie są różnice w wielkości tarcz hamulcowych? 185mm, 160mm itd. - nie do końca ogarniam.
dzięki raz jeszcze!
a, i czy ktoś może mi wytłumaczyć jakie są różnice w wielkości tarcz hamulcowych? 185mm, 160mm itd. - nie do końca ogarniam.
dzięki raz jeszcze!

KubaLaPL ehehe, kpl. J5 za 250 mozna mieć jak sie złapie okazję. Za 600zł można na czilałcie wyrwać juicy 7, nowe slx, jakieśtam elixiry, starsze sainty. Jest dużo opcji. Ja osobiście mogę polecić juicy 7 i starsze sainty- mam oba heble, oba bardzo podobne, ale J7 minimalnie lepszy jeśli chodzi o modulację. No i plusem jest regulacja( ta czerwona).
Te moge od siebie polecić.
Te moge od siebie polecić.