Manitou stance
Manitou stance
Co powiecie o manitou stance ?;D
i czy ktos nie ma QR20 do manitou stance
i czy ktos nie ma QR20 do manitou stance
-
- moderator
- Kontakt:
adrian22 pisze:To jak nazwać to że Kingpin był pod piastę na oś 20mm?Serio pytam, bo nie wiem. Dla mnie qr20 jest wtedy kiedy amortyzator ma oś 20mm i piastę pod 20 trzeba mieć.
QR20 = Quick Release 20mm
Jest to patent firmy Marzocchi, polegajacy na tym, ze os 20mm jest mocowana na szybkozamykacze.
W Manitou z reguly stosowana jest os Hex Lock - os 20mm z szesciokatnym zakonczeniem.
Ogolnie piasty sa takie same, ale sam patent mocowania osi ma juz rozne nazwy.
Dlatego najbezpieczniej i najpoprawniej jest mowic "os 20mm". Szczegolnie w odniesieniu do piast - nie ma piast na Maxle, Hex lock czy qr20, Jesli juz, to sa wylacznie piasty na os 20mm.
Stance.. Mialem, niemile wspominam. Udalo mi sie z niego wycisnac dosc sensowna prace dopiero jak zmienilem fabryczne uszczelki (padaka niemilosierna) na Evil Genius z Shermana i zalalem go olejem smarujacym. Do tego regulacja skoku (mialem wersje 110-150) ktora przy jezdzie na 110 mm dosc szybko sie zepsula. Na deser - mialem wersje na os 9 mm, pekly mi dolne golenie, zmienilem je na 20 mm (kupilem tanio calego stance z poluzowana sterowka, podmienilem dol ze swoim) i... po miesiacu pekly (tzn. zlamal sie booster). Udalo mi sie kupic kolejne golenie na os 9 mm i pozbylem sie go jak najszybciej.
W skrocie mowiac:
- Praca marna
- Awaryjny
- Peka
O scierajacej sie anodzie nawet nie mowie, bo swojej jak najszybciej pozbylem sie za pomoca wodnego papieru i pasty polerskiej...
W skrocie mowiac:
- Praca marna
- Awaryjny
- Peka
O scierajacej sie anodzie nawet nie mowie, bo swojej jak najszybciej pozbylem sie za pomoca wodnego papieru i pasty polerskiej...
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC