Witam. Czy jest możliwość wystartowania bez zbroi a tylko w ochraniaczach na nogi i w kasku na zawodach PP? . Czy może ktoś z was brał udział w zawodach bez zbroi i mógł wystartować ?
Mozna! nawet bez kasku i ochraniaczy.. w sumie sam pomysl, kask wazy jakis 1kg ochraniacze z 300g, zbroja z 700g, rekawiczki z 50g patrz ile ci to wazy! nie lekcewaz sobie tego! lepiej lzej! i wygrac niz zakladac jakies cuda na siebie i byc przy koncu na liscie ;P
W Wiśle na Pucharze Polski gadałem na ten temat z sędzią i dowiedziałem się, że w kategoriach hobby należy mieć:
-kask integralny
-rękawiczki
-ochraniacze zabezpieczające (tzn. żółw, ochraniacze na kolana i łokcie)
Bez tego cię raczej nie puszczą...
We Wiśle rozmawiałam z sędzią na ten temat. Sprawa poszła o to że mój Leatt Brace średnio jest kompatybilny z moja zbroją. Zostałem postawiony przed wyborem. Zbroja lub ochraniacz karku, z tego względu że moja zbroja uniemożliwia mi używanie ochraniacz karku. Start w zawodach bez zbroi był w pewien sposób uzasadniony.
misieekkdh:
Sprawdź ile kosztuje najtańsza zbroja (tyle ile piasta przednia? ) i wybierz się na zakupy. Zapewniam Cię, że taniej wychodzi niż koszty wynikające z leczenia połamanego kręgosłupa.
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
bodzio2k dobrze mówi. Nie rozumiem ludzi którzy rezygnują ze zbroi bo ta jest niewygodna i grzeje .... gips grzeje bardziej, że o wygodzie nie wspomnę.