[Amortyzator] RST Launch - serwis
-
- Kontakt:
[Amortyzator] RST Launch - serwis
Witam.
Mam problem z amortyzatorem RST Launch 130mm. Po krótkim czasie przestal działać. Postanowiłem zalać go olejem 5w. Działał o wiele lepiej jednak po kilku dniach olej pozostawał na lagach i trzeba byo go wycierać ( amor rzygał). Czy wie ktoś jak uszczelnić ten amor aby nie wylewał się olej, oraz czy wie ktoś jak otworzyć tłumik po lewej stronie (po prawej jest rebound) ?
Z góry dzięki za pomoc.
Mam problem z amortyzatorem RST Launch 130mm. Po krótkim czasie przestal działać. Postanowiłem zalać go olejem 5w. Działał o wiele lepiej jednak po kilku dniach olej pozostawał na lagach i trzeba byo go wycierać ( amor rzygał). Czy wie ktoś jak uszczelnić ten amor aby nie wylewał się olej, oraz czy wie ktoś jak otworzyć tłumik po lewej stronie (po prawej jest rebound) ?
Z góry dzięki za pomoc.
-
- Kontakt:
Re: RST LAUNCH 130 mm -SERWIS, OLEJ
Też mam Launcha... i też mi przestał się uginać. Jak dasz dużo to oczywiste że będzie rzygał, bo to nie amor olejowy. Zalanie olejem załatwia sprawę, tyle, ze to zalanie to danie po kilka kropelek na ślizgi amora. Ja tak zrobiłem u siebie i jest git
I nie cieknie jak szalony, tylko są jedynie drobne "pierścienie" na lagach. Po prawej masz tłumik, musisz odkręcić korek, żeby się do niego dostać, ale mi się zdaje, że on jest nierozbieralny. Pozdro.

-
- Kontakt:
Ok dzięki.
Ale nie wie nikt jak mógłbym uszczelnić te uszczelki ?
Ale nie wie nikt jak mógłbym uszczelnić te uszczelki ?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Tak właśnie zrobiłem okazało się że jest dokładnie tak samo jak przedtem amor rzyga ale nie zacina się.