Witam, jestem w trakcie zamawiania suportu Howitzer Team :
Na stronie przeczytałem coś takiego :
oś o całkowitej długości 136mm (do ramy sztywnej) lub 148mm(do ramy amortyzowanej typu FULLSUSPENSION).
Teraz mam takie pytanie : w normalnym suporcie na isis było 68x118. A tu w wersji howitzer będzie 136mm czy to zagra ?? czy musze koniecznie mieć te 148mm ?? Z tego co czytałem na jakimś innym forum to 136mm howitzera jest odpowiednikiem 118 normalnego suportu względem lini łańcucha.
Spoko, korbę mam... Że nie pasuje przekonałem się na własnej kieszeni.
Kupiłem giga pipe team sl + korbę howitzer teraz właśnie licytuję suport team.
Ok, czyli może być 136mm.
A jeszcze jedno pytanie :od ramy będą 2lub 3 podkładki potem napinacz amoeba scud, miska no i korba.
Będzie to grać ?? Chyba raczej będzie no nie ?? Musze oddalić napinacz od ramienia wahacza, <-- jakby kto pytał...
Suport w rozmiarze 68/73 w mufie 68. Dwie podkładki po stronie napędu, jedna po drugiej. Napinasz do iscg w ramie.
Jeśli napinacz do suportu montujesz to wywalasz jedną podkładkę.
Przy czym mi stary dartmoor tracko nie przechodzi przez miskę i nie mogę go mocować pod suport. Wyłącznie iscg.
Inna sprawa, ten dłuższy howitzer(linia 56mm) na 99% będzie można przerobić na mufę 83mm dodając podkładki na oś(w środku żeby się oparły o łożyska) więc jest bardziej uniwersalny. Tylko te zewnętrzne uszczelko-podkładki będzie trzeba mieć od wersji 51mm