Zmiana boxxer'a 04 na domain'a 302 u-turn - opłaca sie?

lollex
Kontakt:

Zmiana boxxer'a 04 na domain'a 302 u-turn - opłaca sie?

Post autor: lollex »

Witam, otoż stanełem przed małym dylematem gdyz obecnie ujezdzam juz w sumie dziadka, mianowicie boxxera w wersji team, rocznik 2004, sluzy mi on w szywniaku, nie mam do niego wiekszych zastrzerzeń, jest to stosunkowo niski amor, w dodatku obnizony na polkach dale przyzwoite geo. Stanelem przed zamiana, wlasciwie sprzedazą boxxera a kupnem w/w domaina, i moje pytanie brzmi czy to ma sens, wysokosc ta sama, (cale 54cm) no ale w srodku sezonu nawet nie mam co liczyc na 318, w dodatku finanse mi nie pozwalaja na taki zabieg i chetnie zamienilbym 2 polke na jedno. Z wielu opinii mozna wywnioskowac ze 302 to kupa, sypia sie, padaja ale w sumie nie wszystkim, znam kilku uzytkownikow ktorzy maja dosc dlugo i sie nie skarza. Zstosowanie? glownie fr, bardzo sporadyczne wypady w gory, najczesciej rower ujezdzam na kamiensku, kto tam byl wie ze nie ma na czym dobic zawiechy :D Reasumujac, jest sens zmieniac, odczuje jakies znaczne polepszenie pracy? Mile widziane opinie uzytkownikow danej wersji (m.in. mam na mysli kolege Banana ;D).
Pozdrower ;)
SkowronWro
Kontakt:

Post autor: SkowronWro »

sypią się? padaja? gdzieś ty to znalazł. Sypał sie 1 rocznik domainów przy mocowaniu ośki. Według mnie jezeli taka zamiana odbyła by sie bez dopłaty to jak najbardziej bym zamieniał. z racji tego ze domain jest po prostu nowszy i wiecej zniesie od starego boxxera. Jedyna co nalezy pamietać to wymiana oleju smarującego 2/3 razy w sezonie zalezy jak intensywnie jeździsz. sam miałem domaina 318 Coil a obecnie czasami jezdze na 302 od kumpla i nie stwierdzam znaczącej róznicy.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Mam Domaina 302 180 Coil. Nic się z nim nie dzieje, fajnie pracuje, nie gubi się na jakichś poważniejszych nierównościach (ale trawy nie bierze). Serwis łatwy szybki i tani. Wagowo nie urywa jąder, z regulacji jest tylko bottom i zmiana oleju. Nie sypią się, ani nie padają. Bananowy trzyma się ok patrząc na to co z nim robił.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Ten boxxer i domain 302 mają zdaje się ten sam tłumik(motion controll pojawiło się później) więc domain będzie lepszy.
lollex
Kontakt:

Post autor: lollex »

SkowronWro ogolnie w sukajce znalazlem takie info, ze najczestrzym problemem jest stukanie, padanie tlumikow. Natomiast jeszcze chcialem spytac na czym polega u-turn, czy zmienia sie jego twardosc i praca przy zmianie skoku na mniejszy?
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Stukanie z czystym sercem można olać, nic nie powoduje. Tłumiki od kiedy padają?

U-turn to tylko zmiana skoku i wysokości.
ODPOWIEDZ