[Szczyrk] Czy działa?
Trasa na Mistrzostwa Polski prawie gotowa, więc nie narzekać tylko wpadać i jeździć. Ja będę z kilkoma osobami jutro czyli w sobotę od rana. Na MP trasę przygotowaliśmy w kilka osób, chętnych pomimo kilkukrotnych próśb na FB BRAK. A może osoby, które lubią jeździć po Szczyrkowskich trasach od czasu do czasu po jeżdżeniu wezmą grabki, łopatę i poświęca 30 minut na odświeżanie trasy ? Pomyślcie, jeśli takich osób znalazłoby się 10-15 w ciągu tygodnia trasy byłyby w dobrym stanie. Na chwilę obecną byłby to znakomity pomysł. Zrzuta na narzędzia, zawsze byłyby w jednym umówionym miejscu i kto ma chwilę czasu i chęć wkłada swoją cegiełkę do tras na Skrzycznem. Co wy na to? Myślicie, że jest szansa ? Czy w PL każdy przyjeżdża tylko na gotowe i taka inicjatywa nie ma bata aby doszła do skutku ?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: [Szczyrk] Czy działa?
tomo inicjatywa według mnie świetna, tylko że raczej nierealna w naszym społeczeństwie, wszyscy by chcieli przyjeżdżać tylko na gotowe, płacić grosze, mieć jak w whistler a i tak by jeszcze narzekali że jest do dupy.. coż taki kraj.. tzn może znalazło by sie kilka takich osob i dało by to rade zrobić, według mnie mogło by to funkcjonować na zasadzie, np. sobota/niedziela(wyznaczyc jakies konkretne dni czy cos) godzina zamknięcia wyciągu spotykamy się na trasie i budujemy do wieczora, jednak potrzebny był by ktoś organizujący to wszystko.. tylko pytanie czy byli by na cos takiego chetni.. ja np widziałem to info na facebook'u i chętnie bym pomógł ale niestety do mistrzostw siedze nad morzem i nie miałem jak...
a tak ogolnie rzecz biorąc myśle że bezsensem było by organizowanie czegoś takiego na skrzycznym... NAS TAM NIE CHCĄ.. musimy wszyscy to wreszcie zrozumieć i olać tą miejscówke.. całkowicie.. inaczej zawsze tam będzie tak jak jest...
a tak ogolnie rzecz biorąc myśle że bezsensem było by organizowanie czegoś takiego na skrzycznym... NAS TAM NIE CHCĄ.. musimy wszyscy to wreszcie zrozumieć i olać tą miejscówke.. całkowicie.. inaczej zawsze tam będzie tak jak jest...
-
- Kontakt:
Ludzie czy w Szczyrku odwołano zdrowy rozsądek ? wystarczyłoby wyznaczyć co czwarte krzesełko dla rowerów i skończyłaby się głupia gadka o workach brudnych spodniach i kto komu robi łaskę czy też usługę. Warto aby organizacja miała wgląd w trzeźwe spojrzenie na prawa rynku popyt i podaż, są chętni rowerzyści jednak panowie z obsługi są ważniejsi niż rentowność wyciągu bez względu na to jak archaiczny i wolny on jest. Enklawa socjalizmu na wyciągu w Szczyrku sprawia że ludzie bluźnią i jeszcze bardziej zrażona do nas jest obsługa. Warto aby sens istnienia tego wyciągu był wyznaczany przez prawa rynku a nie niezdrowe żądania pracowników dla których czyszczenie siedzeń jest bólem w d...ie
Glory 16.6kg czystej radości
-
- Kontakt:
tak, ty to wiesz, ja to wiem, i pewnie większosć z nas to wie, zapewne w szczyrku tez to wiedzą, ale im się nie chce, mają to w dupie i to się prędko nie zmieni, wypisywanie tego po raz milionowy na forum nic nie zmieni... olać szczyrk ! pojechać na mistrzostwa za tydzien i nie pojawić sie tam nigdy wiecej.. to jest jedyne rozwiązanie (bo może wtedy się tam ogarną.. albo w koncu dojdzie do prywatyzacji..)LożaSzydzi pisze:Ludzie czy w Szczyrku odwołano zdrowy rozsądek ? wystarczyłoby wyznaczyć co czwarte krzesełko dla rowerów i skończyłaby się głupia gadka o workach brudnych spodniach i kto komu robi łaskę czy też usługę.
Jak Palenica ruszyla to nie bylo na krzeselkach folii. Co robila ekipa z wyciagu? Brala miotelki i czyscila krzeselka. Jak ktos mial problem to zwalniala albo wylaczala wyciag zeby wysiasc.I tak samo powinna dzialac ekipa w Szczyrku. A nie tylko nacisnac guzik ON i czekac na wole nieba...LożaSzydzi pisze:
Ludzie czy w Szczyrku odwołano zdrowy rozsądek ? wystarczyłoby wyznaczyć co czwarte krzesełko dla rowerów i skończyłaby się głupia gadka o workach brudnych spodniach i kto komu robi łaskę czy też usługę.
http://spinacz86.pinkbike.com/
Jak pisałem wcześniej w Szczyrku jest jak jest, zmieni się coś raczej nieprędko. Do mnie jakoś nigdy panowie z wyciągu problemu nie mają, byłem wczoraj, trasę POLECAM, zajebiście jestem zadowolony, bo przed tymi poprawkami jeździło się tam dość przeciętnie...
Można prosić o linka do FB? przynajmniej będę wiedział kiedy jakieś próby zbiórek do poprawienia trasy są organizowane.
Już kiedyś była mowa dlaczego wyciąg powoli jeździ i przyczyną nie jest jego wiek, tylko to, że ma służyć przede wszystkim ludziom którzy chcą podziwiać piękne widoki
... a nie nam, by szybko wjechać na górę.
Choć chętne poznam osoby, które walną ponad 10zjazdów (połówek góry), i powiedzą, że gdyby ten wyciąg jeździł szybko to zrobiliby jeszcze 10 bo im mało i się nie najeździli? Jest tutaj ktoś taki? jeśli tak to gratuluję wytrzymałości, ale jakoś nigdy nie widziałem by tam ktoś był od samego rana do wieczora, co sugerowałoby więcej niż 15 przejazdów.
Mi spokojnie wystarczy 10 zjazdów, w tym 8 od połowy i dwa z samej góry, a na wyciągu trochę przynajmniej odpocznę
Może i wielu powie, żebym popracował nad kondycją z tej okazji?
Co do gości z wyciągu wczoraj sami do mnie zagadywali, zarówno ci na dole jak i u góry kiedy mamy zawody, wspomnieli nawet o błocie.. "no oby pogoda była, bo jak nie to znów problem z tym mokrym błotem"
Ale czy dla Was takie coś jest na serio irytujące? Mi tam obsługa wyciągu dupy lizać nie musi, przyjechałem pojeździć a nie z nimi dyskutować, dzień dobry - dzień dobry i tyle gadki z nimi. Ewentualnie jak sami coś zagadają jak w przypadku tych zawodów.
No, a trasę jeszcze raz polecam, bo na prawdę sporo roboty musieliście odwalić, szczególnie przy tak skromnej ekipie...
Można prosić o linka do FB? przynajmniej będę wiedział kiedy jakieś próby zbiórek do poprawienia trasy są organizowane.
Już kiedyś była mowa dlaczego wyciąg powoli jeździ i przyczyną nie jest jego wiek, tylko to, że ma służyć przede wszystkim ludziom którzy chcą podziwiać piękne widoki

Choć chętne poznam osoby, które walną ponad 10zjazdów (połówek góry), i powiedzą, że gdyby ten wyciąg jeździł szybko to zrobiliby jeszcze 10 bo im mało i się nie najeździli? Jest tutaj ktoś taki? jeśli tak to gratuluję wytrzymałości, ale jakoś nigdy nie widziałem by tam ktoś był od samego rana do wieczora, co sugerowałoby więcej niż 15 przejazdów.
Mi spokojnie wystarczy 10 zjazdów, w tym 8 od połowy i dwa z samej góry, a na wyciągu trochę przynajmniej odpocznę

Może i wielu powie, żebym popracował nad kondycją z tej okazji?

Co do gości z wyciągu wczoraj sami do mnie zagadywali, zarówno ci na dole jak i u góry kiedy mamy zawody, wspomnieli nawet o błocie.. "no oby pogoda była, bo jak nie to znów problem z tym mokrym błotem"

No, a trasę jeszcze raz polecam, bo na prawdę sporo roboty musieliście odwalić, szczególnie przy tak skromnej ekipie...
http://www.pinkbike.com/photo/6390082/ Wiosenne wygibasy.
-
- Kontakt:
Ogrodzić Szczyrk i zrobić tam skansen zaściankowej tępoty - później będą mówić, że to wina prezydenta lub premiera, że tu nie ma inwestycji- ech głupoto !
A w takim Mariborze Starsi Panowie sprzątają szczotkami i gąbkami wagoniki gondolki i sobie chwalą, że się tam przyjeżdża w lato, bo mają pracę i to nie ciężką. W Rużomberoku na pluszowe kanapy gondoli położyli grube PCV i nikt się nie przejmuje, że rower brudny i biker też = zostawia kasę to dobrze jest - weźmie się karcher i posprząta na koniec dnia. Ech miałeś Chamie złoty róg!
A w takim Mariborze Starsi Panowie sprzątają szczotkami i gąbkami wagoniki gondolki i sobie chwalą, że się tam przyjeżdża w lato, bo mają pracę i to nie ciężką. W Rużomberoku na pluszowe kanapy gondoli położyli grube PCV i nikt się nie przejmuje, że rower brudny i biker też = zostawia kasę to dobrze jest - weźmie się karcher i posprząta na koniec dnia. Ech miałeś Chamie złoty róg!
- Kontakt:
Ogrodzić o zrobić skansen, tępego wieśnika- bo jak laureat nobla napisał "miałeś chamie złoty róg". W Mariborze sprzątają gondolę starsi panowie i sobie cenią że przyjeżdżamy brudni, bo mają pacę i to nie ciężką - bo gąbka i karcher to nie praca na roli. Podobnie w Rużomberoku sprzątają gondolę, nie mówiąc, że wyciąg udostępnia stanowiska do mycia rowerów i wszyscy są zadowoleni, bo bakier zapłaci za wyciąg, zapłaci za spanie i kupi piwo, zatem interes kwitnie a naszym ciągle coś nie tak, pewnie to wina premiera z prezydentem, że ich nie zrobili dyrektorami lasu to by las zamordowali!
PS. ze Szczyrku jest do Rużomberoka jedyne 160km
PS. ze Szczyrku jest do Rużomberoka jedyne 160km
Też bym był wdzięczny za tę informację, by później nie tracić czasu na szukanie. A jako że jeszcze nigdy nie byłem na takich imprezach, to pozwolę sobie zadać jeszcze jedno pytanie: o której najlepiej być na miejscu, by nie przegapić ważnych nalotów, przelotów i odlotów
bo chciałbym coś niecoś utrwalić w obiektywie?
Z góry dzięki za odpowiedź.

Z góry dzięki za odpowiedź.
-
- Kontakt:
Od samego początku do samego końca.bg_sz pisze:o której najlepiej być na miejscu, by nie przegapić ważnych nalotów, przelotów i odlotów
ul. Myśliwska 45Fest3r pisze: Może ktoś podać dokładniejszą lokalizacje wyciągu przy którym mają odbyć sie zawody?
43-370 Szczyrk
tel. (033) 8178 620
Takie informacje napisane mam na karnecie więc to adres tego odpowiedniego wyciągu. Nocleg bardzo łatwo znajdziecie jeśli nie przywiązujecie uwagi zbytnio do ceny

Jesli by to byl prywatny wyciag to byl by spokoj z brydnymi spodniami a krzesełka by lizali nawet ale niestety jest to panstwowy wyciag.Jak idziecie cos zalatwic do urzedu to tez przywita was babka hasłem po co tam pszyszliscie i co wogole od niej chcecie...
first learn to be humans then learn to ride bike!!!
Może ktoś podać info dotyczące kwestii samego wyciągu, a mianowicie:
Jak działa w tym tygodniu, jesli działa to w jakich godzinach?
Ile trwa wjazd do połowy?
Ilu potrzeba biker'ow aby w ogóle ruszył?
Czy cena 60zł za karnet całodzienny jest nadal aktualna?
Jak wygląda kwestia z tymi "workami" pod tyłek tzn czy podczas każdego zjazdu musze jechac z workiem przy sobie?
Jest jakiś kłopot z dojazdem bielsko-szczyrk lub wisła-szczyrk?
Jeszcze nigdy tam nie byłem, stąd tyle pytań : ) Pozdrawiam!
Jak działa w tym tygodniu, jesli działa to w jakich godzinach?
Ile trwa wjazd do połowy?
Ilu potrzeba biker'ow aby w ogóle ruszył?
Czy cena 60zł za karnet całodzienny jest nadal aktualna?
Jak wygląda kwestia z tymi "workami" pod tyłek tzn czy podczas każdego zjazdu musze jechac z workiem przy sobie?
Jest jakiś kłopot z dojazdem bielsko-szczyrk lub wisła-szczyrk?
Jeszcze nigdy tam nie byłem, stąd tyle pytań : ) Pozdrawiam!
Nie ma zadnych jesli z Bielska jedziesz ulica Bystrzanska a nie jakims cudem znajdziesz sie na ul Zywieckiej i pojedziesz caly czas nia az do Wilkowic. Tuz przed zjazdem na Przegibek jest wahadlo na Zywieckiej i koreczki///Adamus pisze:Jest jakiś kłopot z dojazdem bielsko-szczyrk lub wisła-szczyrk?

Wjazd wyciagu to jakies 18-20min
Worki musisz miec przy sobie, no chyba ze bedzie sucho i brak blota. Wtedy jak jestes czysty sa zbedne.
Na reszte pytan nie znam odpowiedzi.
http://spinacz86.pinkbike.com/
Może ktoś podać info dotyczące kwestii samego wyciągu, a mianowicie:
Jak nie ma ludzi to co pół godziny odjazd od 9 do 17, dziś byłem od 13 to jeździł cały czas, jest tam trochę ludzi z obozu total bikes to jest z kim jeździć.Jak działa w tym tygodniu, jesli działa to w jakich godzinach?
ok 20 min. jeśli wyciąg śmiga cały czas normalnie, jeśli co 30 min to puszczają go szybciej jak wszyscy wsiądą i zwalniają przy wysiadaniu - 5min przynajmniej jest się szybciej na górze.Ile trwa wjazd do połowy?
1Ilu potrzeba biker'ow aby w ogóle ruszył?
kupowałem za 30 zeta 7 wyjazdów, więc chyba cało dniowe też są aktualne.Czy cena 60zł za karnet całodzienny jest nadal aktualna?
Błoto = worek na dupe, dziś było suchutko, no może w jednym miejscu trochę wody ale nic o workach na wyciągu nie gadali.Jak wygląda kwestia z tymi "workami" pod tyłek tzn czy podczas każdego zjazdu musze jechac z workiem przy sobie?
Ulica Piastowska w BB zamknięta, korki w chu... ;>Jest jakiś kłopot z dojazdem bielsko-szczyrk lub wisła-szczyrk?