Podejrzane aukcje.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
bazooczyskoDH, w sprawie treka dostałem w końcu maila od sprzedającego takiej treści: "w kilku miejscach rama jest podmalowana , położono lakier na ramę w tych miejscach gdzie obił go łańcuch. Standardowe odpryski od kamyczków też pokryto lakierem." Więc jednak rama była częściowo podmalowana - lakier nie jest w całości oryginalny. Tyle w tym temacie na koniec. Moim zdaniem taka informacja powinna była znaleźć się w opisie aukcji. Jeśli mam sobie wrobić opinię na temat przedmiotu na podstawie zdjęć, to brak tej informacji uniemożliwia właściwą ocenę stanu sprzętu.
Jest ryzyko, jest zabawa, albo piargi (gleba) albo sława
20zl kurier.proXof pisze:http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=14502742
uważajcie!!! zobaczcie sobie ceny przesyłek
30zl kurier pobranie
?
Nie są niskie ale tylko tutaj jest zawyżona o jakieś 60zł minimum:
http://allegro.pl/mavic-ex-721-chosen-1 ... 77053.html
Dokładnie o to mi chodziłopietryna pisze:Nie są niskie ale tylko tutaj jest zawyżona o jakieś 60zł minimum:

http://allegro.pl/specialized-big-hit-i1698949719.html
Sztucznie nabite komenty i towar nie mający nic wspólnego z opisem. Nie wiem czy mam się śmiać, czy płakać...
Sztucznie nabite komenty i towar nie mający nic wspólnego z opisem. Nie wiem czy mam się śmiać, czy płakać...
Blog: www.uzurpator.com.pl | Zębatki: www.trybo.pl
to chyba nie jest Spec:
http://allegro.pl/rama-specialized-tani ... 77900.html
http://allegro.pl/rama-specialized-tani ... 77900.html
Dobrze że zwróciłeś na to uwagę, często jest tak że ludzie nie patrzą na koszty transportu i gripy za 35pln nowe, kupują używane za 7pln + 30 "transport"..proXof pisze:.proXof
BikerJG jak nie widzisz w tym nic złego, to wybacz, ale przemawia to ciągle na Twoją niekorzyść. Mimo że ceny nie są może zawyżone (choć to bzdura, bo zwykły użytkownik jest w stanie 1 paczkę wysłać w cenie 12pln. kurierek który sam przyjedzie po paczkę pod drzwi, a czuje że gość może mieć jakąś korporacyjną możliwość taniej wysyłki, i dodatkowo nabija kasę), tak bardzo, to i tak jest to świństwo.
Na moja niekorzysc? Co masz na mysli ? Paczka kurierska to koszt 30zl, poczta pl okolo 20zl - gdybys wiedzial o czym mowa rozumial bys ze ciezko wpisywac dla kazdej czesci inna kwote wysylki (gripy 11,50, korba 18,50 etc), poza tym nie zawsze opakowanie wazy tyle samo, raz masz karton raz koperte bombelkowa.SegatiV pisze:BikerJG jak nie widzisz w tym nic złego, to wybacz, ale przemawia to ciągle na Twoją niekorzyść. Mimo że ceny nie są może zawyżone (choć to bzdura, bo zwykły użytkownik jest w stanie 1 paczkę wysłać w cenie 12pln. kurierek który sam przyjedzie po paczkę pod drzwi, a czuje że gość może mieć jakąś korporacyjną możliwość taniej wysyłki, i dodatkowo nabija kasę), tak bardzo, to i tak jest to świństwo.
Sam nie raz spotykam sie z wiesniakami ktorzy upominaja sie bo paczka kosztowala 5zl mniej i robie im przelew, jednak jak ja zaplace wiecej nikt nie raczy mi zwrocic roznicy. Wiadomo, male przesylki da sie latwiej oszacowac, ale w przypadku wysylki np roweru koszta moga sie roznic. Nie dajmy sie zwariowac

Sory, ale tam są gripy za 30pln, i o nich mowa. Nie rozumiem tego głupiego porównywania, gów*o mnie obchodzi ile Cie kosztuje "wysyłka całego roweru" i czym Ty "wariować się dajesz". Tak samo jak w temacie o pedałach HT, mówimy o pedałach za 189pln, a gość wyjeżdża z nowym autem, czy ramą za 9000pln.
Nigdy w życiu nie uwierzę że wysyłasz gripy za 30pln, najdrożej jak wysyłałem paczkę do 2kg. to 17pln ! Ile bąbelkowej foli (w kilogramach proszę) pakujesz do zabezpieczenia gripów? Gripy 120mm długości, +/- 70mm szerokości 100g wagi - Paczka standardowa do 2kg - 12pln Poczta PL, kurier 13pln.
Rama rowerowa - kurier 30pln
Rower za max 60 też wyślę. Gdzieś nawet znalazłem 30kg do 40pln.
Jak dla mnie to złodziejstwo, o ile rzeczywiście na druku nie będzie pisać "30pln" - w innym wypadku, jeśli w aukcji nie pisze "do wysyłki wliczone są koszta administracyjne" jest to wyłudzenie.
Nigdy w życiu nie uwierzę że wysyłasz gripy za 30pln, najdrożej jak wysyłałem paczkę do 2kg. to 17pln ! Ile bąbelkowej foli (w kilogramach proszę) pakujesz do zabezpieczenia gripów? Gripy 120mm długości, +/- 70mm szerokości 100g wagi - Paczka standardowa do 2kg - 12pln Poczta PL, kurier 13pln.
Rama rowerowa - kurier 30pln
Rower za max 60 też wyślę. Gdzieś nawet znalazłem 30kg do 40pln.
Hahahha, taaa, bo ten Wasz czas jest tak cholernie cenny, że trzeba płacić za niego 20pln, świetnie. To wyłudzanie pieniędzy, wiadomo "w ramach regulaminu", ale mimo tego żerowanie na ludziach. I co do czego przyjdzie, ostatecznie przynosi odwrotne skutki.ak47 pisze:pakowanie, wypełnianie druczków, wycieczki na pocztę - TO TEŻ KOSZTUJE
Ja jakoś nigdy, hmm.. Może dlatego że myślę? Raz sprawdzałem na necie cenę w P. PL paczki, wyszło 15pln, potem okazało się że ma niestandardową dł. 1 tel. gość zgodził się na wyższą kwotę i gra muzyka.XxUzixX pisze:Powiem wam że czasem lepiej zwiększyć koszt przesyłki niż później żałować, że musimy dodać z własnej kieszeni. Już tak osobiście się kilkakrotnie złapałem.
Jak dla mnie to złodziejstwo, o ile rzeczywiście na druku nie będzie pisać "30pln" - w innym wypadku, jeśli w aukcji nie pisze "do wysyłki wliczone są koszta administracyjne" jest to wyłudzenie.
I po co się spinasz?gów*o mnie obchodzi ile Cie kosztuje
A pomyślałeś czasem o firmie pakującej przesyłkę? Nie każdy ma gdzie trzymać sterty kartonów. Dla mnie to jest wygodne, jak coś sprzedam, oddaje do pakowaczy i rower mi zapakują w odpowiednią paczkę żeby nic sie nie ruszało a biorą za to 35zł.Hahahha, taaa, bo ten Wasz czas jest tak cholernie cenny, że trzeba płacić za niego 20pln, świetnie. To wyłudzanie pieniędzy
-
- Kontakt:
Re: Podejrzane aukcje.
SegatiV masz problemy emocjonalne, że każdemu próbujesz wmówić swoją wizję świata - tak jak temu "gościowi" od pedałów HT? Stary wyluzuj bo się wykończysz...
Sam staram się pobierać opłaty za wysyłki zbliżone do kosztów PP ale same koszty pakowania i dojazdu do poczty stanowią u mnie co najmniej 10-15% wpisanej ceny.
SegatiV płacąc za chleb w spożywczym płacisz tylko za chleb? Czy może do tego jest marża sklepu, koszty transportu? koszt produkcji? To jest nieuczciwe?
Sam staram się pobierać opłaty za wysyłki zbliżone do kosztów PP ale same koszty pakowania i dojazdu do poczty stanowią u mnie co najmniej 10-15% wpisanej ceny.
SegatiV płacąc za chleb w spożywczym płacisz tylko za chleb? Czy może do tego jest marża sklepu, koszty transportu? koszt produkcji? To jest nieuczciwe?
Ja jak muszę dopłacić złotówkę do interesu to nie płaczę. Nikt też mi jeszcze się nie czepiał że opłata pocztowa była 12zł, a wziąłem 15zł. I tak, mój czas kosztuje. Jeśli chcesz coś robić za darmo to rób, mnie do tego swoim gadaniem nie zmuszaj.
Nie widzę żadnego problemu w tym że ktoś sprzedaje rower i liczy sobie 200-300zł za przesyłkę. Czy durne koło i dolicza 70zł.
Mnie interesuje końcowa cena jaką muszę za to dać. Jeśli ktoś jest takim ****** że licytuje coś a potem mówi że paczka za droga i za drogo wyszło to nie wnikam.
Zabawna aukcja była jak rower za 1zł a wysyłka 1460zł. Jeśli ktoś jest na tyle durny żeby pójść na takie warunki to jego sprawa. Jak zostanie oszukany to allegro powinno wypiąć na niego dupę i wypłacić mu 1zł. Najlepiej pozdrowienia od prezesa w formie wideo na maila.
Nie widzę żadnego problemu w tym że ktoś sprzedaje rower i liczy sobie 200-300zł za przesyłkę. Czy durne koło i dolicza 70zł.
Mnie interesuje końcowa cena jaką muszę za to dać. Jeśli ktoś jest takim ****** że licytuje coś a potem mówi że paczka za droga i za drogo wyszło to nie wnikam.
Zabawna aukcja była jak rower za 1zł a wysyłka 1460zł. Jeśli ktoś jest na tyle durny żeby pójść na takie warunki to jego sprawa. Jak zostanie oszukany to allegro powinno wypiąć na niego dupę i wypłacić mu 1zł. Najlepiej pozdrowienia od prezesa w formie wideo na maila.