Rock Shox Psylo XC vs Mozo soul-x
-
- Kontakt:
Rock Shox Psylo XC vs Mozo soul-x
Witam
Mam do wyboru Psylo albo soulxa co bedzie leprze czym sie roznia i czy soulx jest wyrzymalszy niz psylo ??
Dawajcie fotki soulxa
THX :-)))
Mam do wyboru Psylo albo soulxa co bedzie leprze czym sie roznia i czy soulx jest wyrzymalszy niz psylo ??
Dawajcie fotki soulxa
THX :-)))
Foto: www.tiny.pl/zcs
Aukcje: www.tiny.pl/fss
sebx@op.pl
Aukcje: www.tiny.pl/fss
sebx@op.pl
ja bym wybral psylo a fotki soul x masz na www.skleprowerowy.com albo www.rowerowy.com czy jakos tak:) juz nie pamietam:)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=241042
kurde od kiedy jakosc amora to skok :/ placisz za rock shox ktory ma 120 plynnego i swietnego skoku :) regulacje tlumienia dobicia i odbicia i regulacjer naprezenia i sztywna oś... oczywiscie psylo sl tullio. amor - marzenie.
mozo - dzialanie o klase gorszy. niby skoku wiecej ale ni uzxywalbym go wiecej niz 120 (inaczej mala sztywnosc) nie ma sztywnej osi...
i w mozo ninja 2,3 wchodzi na styk na dm24!!
jednym slowem Psylo
mozo - dzialanie o klase gorszy. niby skoku wiecej ale ni uzxywalbym go wiecej niz 120 (inaczej mala sztywnosc) nie ma sztywnej osi...
i w mozo ninja 2,3 wchodzi na styk na dm24!!
jednym slowem Psylo
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
-
- Kontakt:
rs ma 125 mm, super plynna praca, wysoka jakosc - jeden z najlepszych amorow jakie mialem! jedyna wada to wrazliwosc na tarcze 200 mm (przynajmniej w roczniku 2001)
a soul x... widzialem go. podkowe ma tak nisko ze ninja miesci sie z chyba 1 mm przeswitem - o tiodze lub nokianie nie ma mowy :/ ******* troche
a soul x... widzialem go. podkowe ma tak nisko ze ninja miesci sie z chyba 1 mm przeswitem - o tiodze lub nokianie nie ma mowy :/ ******* troche
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
-
- Kontakt:
poza tym psylo jest progresywny, nawet nie dropach nie czujesz ze amor przestaje sie "ruszac". zapewnia doskonala przyczepnosc... i ma rozne bajerki typu regulacje itp rzecz jasna.
na allegro mozna tanio wybrac stare roczniki.
i ostatnia zaleta...
ja go mam :D
na allegro mozna tanio wybrac stare roczniki.
i ostatnia zaleta...
ja go mam :D
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
dokladnie rocznik 2001 to byla niezla loteria:d ale ja mialem PsyloSL i jak bym je chcial zpowrotem:( Bierz PsyloXC praca jest troszke gorszy od SL ale i tak konkurencje na glowe bije, a poaztym mozliwosci tuningu masz wiele w XC regulowane tlumienie powrotu, naprezenie wstepne, wymiana oleju na inna gestosc, plynna regulacja skoku a i pamietaj zeby sprezyna byloa pod twoja wage moze byc nawet delikatnie mocniejsza i tak bedzie dobrze chodzil:D ja juz czekam na '05 czyli Pike:D
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
Chodzi ci o serwis sklepowy czy wlasnoreczny: jezeli chodzi o sklepowy to przejeciu dystrybutorstwa przez Harfe dziala i maja czesci
A co do wlasnorecznego to zapraszam na www.sram.com dzial Rock Shox sciagasz user manuala dla tego widelca i jedziesz.
A co do wlasnorecznego to zapraszam na www.sram.com dzial Rock Shox sciagasz user manuala dla tego widelca i jedziesz.
w sumie to normalne, tuleje slizgowe okolo 120zl ale je trzeba wymienic jedeynie w 2001 roczniku bo w nowszych sie trzymaja bo sa dluzsze. No oczywiscie jak ci tlumik czy golenie by strzelily to koszty sa spore ale to jak w kazdym innym amorze:D Jedeyne co sie go tyczy to trzeba w miare czesto olej wymieniac zanzcy sie tak 2 razy na sezon bedzie dobrze:D
stary tylko psylo sl! soul x to jakis syf nieprzemyslany amor korona nisko zadnej fajniejszej opony nie wlozysz pozatym praca psylo jest zajebista wiem bo mialem 4 lata psylo i sie nie zlamal zostal jeszcze w tym roku sprzedany za 1000 zł polecam
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651