Podejrzane aukcje.
-
- Kontakt:
Re: Podejrzane aukcje.
Na ten offtop jest prosta rada, chcesz coś kupić na allegro? Czytaj dokładnie wszystko i już! Ja zanim coś kupię to przeczytam opis, stronę "o mnie" oraz skontaktuję się ze sprzedającym, i raczej mi się problemy z zakupami nie zdarzają 

Ja nie wysylam, to nie sa moje aukcje. Mi sie wydaje ze chlopak ktory wystawil te aukcji poprostu sie pomylil - w innych aukcjach ma nromalne ceny.SegatiV pisze:Nigdy w życiu nie uwierzę że wysyłasz gripy za 30pln
SegatiV Jestes naprawde dziwny, spinasz sie jak bys mial okres a tak naprawde wypowiadasz sie poprostu wszedzie - zastanow sie czy naprawde wszedzie masz pojecie o czym piszesz.
I ty piszesz do mnie na PW, że źle Cie zacytowałem i żebym czytał ze zrozumieniem? Śmiech na sali. JA nie napisałem nic o ramie za 9 kafli ani nowym samochodzie, porównanie do zakupu samochodu miało postać czysto porównawczą i miało na celu ukazać zadowolenie z produktu, a nawet jak bym napisał to co złego w tym widzisz? Produkt to produkt i musi spełniać pewne wymagania.SegatiV pisze:Tak samo jak w temacie o pedałach HT, mówimy o pedałach za 189pln, a gość wyjeżdża z nowym autem, czy ramą za 9000pln.
Z tematu o pedałach:
Tutaj wykłócasz się o 10-15zł, a w moim temacie o pedałach sam nie wiem czy bronisz firmy, która dała dupy, czy za stoisz niezadowolonym konsumentem.SegatiV pisze:tego nie da się porównać rama za 9000pln, a kawałek alu za 189pln - i jeszcze rzecznikiem straszą
Nie raz spotkałem się na allegro z takim czymś, koleś po zakończeniu aukcji i tak na nowo ustalał cenę wysyłki w miarę dokładnie...
bazooczyskoDH zgodzę się, to najlepsza metoda - mi jednak rozchodzi się o podejście - cwaniactwo i złodziejstwo - żerowanie na czyjejś naiwności.
Za każdym razem ktoś piszę "trzeba było uważnie czytać", "był głupi, niech cierpi" itd.
Genialni i idealni się odzywają. A gdzie czysta, ludzka uczciwość?
Jak dla mnie to czyste złodziejstwo. A Wy się na to zgadzacie/popieracie.
Pedały - najtańszym elementem Twoich pedałów jest właśnie lakier - procentowo koszt tego lakieru ile wnosi do całości? 2%? I - 20 do lansu, przy jego braku.
Używane gripy poszły za jakieś 5-7pln (może więcej, nie chce mi się szukać) to przy kosztach przesyłki wynoszących 30pln to uśredniając 20%, z czego 15pln naliczonych jest "od tak". W efekcie kupując gripy za 6pln płacimy 36pln za używane, kiedy w sklepie za nowe zapłacimy 34pln.
Widzisz różnicę między Twoim przypadkiem, a przypadkiem zawyżania cen wysyłki?
Tak, nie raz spotkałeś się z tym, ale ile osób zostało w ten sposób wyrolowanych? Ile razy w ostatniej chwili coś kupowałeś "okazyjnie", a potem wychodziły kwiatki? Takie procedery trzeba w korzeniach tępić, stop cwaniactwu i żerowaniu na ludziach.
Nie jestem dziwny, za to Ty grasz super uczciwego gracza na rynku, a wiemy że tak nie jest, piszesz że "oddajesz 5pln jak za dużo naliczysz przesyłki", szkoda że tak nie jest jak wisisz komuś xxxpln.
W każdym temacie który pojawi się na ZONE, a odnosi się do "złego" traktowania klienta przez sklep/dystry piszesz że klient jest biedny, poszkodowany - na moje oko po prostu starasz się wybielać kartę, i przy okazji pośrednio reklamować.
A co do "pomyłki" w kosztach przesyłki - te pomyłki trwają, gość chyba nie ma za bardzo farta do tej rubryczki. Ciekawe jak udaje mu się wypełnić PIT'y
Poproszę modów o usunięcie naszego zbędnego OffTop'u, niech troche to wszystko posiedzi, taż żeby zainteresowani przeczytali.
Za każdym razem ktoś piszę "trzeba było uważnie czytać", "był głupi, niech cierpi" itd.
Genialni i idealni się odzywają. A gdzie czysta, ludzka uczciwość?
Jak dla mnie to czyste złodziejstwo. A Wy się na to zgadzacie/popieracie.
Napiszę Ci to najprościej jak tylko można.Sert93 pisze:Tutaj wykłócasz się o 10-15zł, a w moim temacie o pedałach sam nie wiem czy bronisz firmy, która dała dupy, czy za stoisz niezadowolonym konsumentem.
Nie raz spotkałem się na allegro z takim czymś, koleś po zakończeniu aukcji i tak na nowo ustalał cenę wysyłki w miarę dokładnie...
Pedały - najtańszym elementem Twoich pedałów jest właśnie lakier - procentowo koszt tego lakieru ile wnosi do całości? 2%? I - 20 do lansu, przy jego braku.
Używane gripy poszły za jakieś 5-7pln (może więcej, nie chce mi się szukać) to przy kosztach przesyłki wynoszących 30pln to uśredniając 20%, z czego 15pln naliczonych jest "od tak". W efekcie kupując gripy za 6pln płacimy 36pln za używane, kiedy w sklepie za nowe zapłacimy 34pln.
Widzisz różnicę między Twoim przypadkiem, a przypadkiem zawyżania cen wysyłki?
Tak, nie raz spotkałeś się z tym, ale ile osób zostało w ten sposób wyrolowanych? Ile razy w ostatniej chwili coś kupowałeś "okazyjnie", a potem wychodziły kwiatki? Takie procedery trzeba w korzeniach tępić, stop cwaniactwu i żerowaniu na ludziach.
Nigdzie nie napisałem że są Twoje, zasugerowałem jednak że Ty nie wysyłasz w takiej cenie, bo na pewno kiedyś, komuś wysyłałeś gripy.BikerJG pisze:Ja nie wysylam, to nie sa moje aukcje. Mi sie wydaje ze chlopak ktory wystawil te aukcji poprostu sie pomylil - w innych aukcjach ma nromalne ceny.
SegatiV Jestes naprawde dziwny, spinasz sie jak bys mial okres a tak naprawde wypowiadasz sie poprostu wszedzie - zastanow sie czy naprawde wszedzie masz pojecie o czym piszesz.
Nie jestem dziwny, za to Ty grasz super uczciwego gracza na rynku, a wiemy że tak nie jest, piszesz że "oddajesz 5pln jak za dużo naliczysz przesyłki", szkoda że tak nie jest jak wisisz komuś xxxpln.
W każdym temacie który pojawi się na ZONE, a odnosi się do "złego" traktowania klienta przez sklep/dystry piszesz że klient jest biedny, poszkodowany - na moje oko po prostu starasz się wybielać kartę, i przy okazji pośrednio reklamować.
A co do "pomyłki" w kosztach przesyłki - te pomyłki trwają, gość chyba nie ma za bardzo farta do tej rubryczki. Ciekawe jak udaje mu się wypełnić PIT'y
Poproszę modów o usunięcie naszego zbędnego OffTop'u, niech troche to wszystko posiedzi, taż żeby zainteresowani przeczytali.
SegatiV przecież nikt nikomu nie każe kupować u niego, wszystkie koszta są przedstawione więc nie wiem gdzie tu widzisz złodziejstwo? Jak mi nie odpowiada koszt wysyłki to po prostu nie kupuje i tyle, wiele razy tak zrezygnowałem z zakupu. Jak dla mnie to gość sam od siebie odstrasza klientów...jedynie można zaapelować do reszty, żeby zwracała uwagę również na koszty wysyłki (wystarczy odpowiednio ustawić sortowanie przedmiotów, i od razu uwzględnione są koszta wysyłki)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
Nie mam oczernionej karty, moze ty masz. Nie handluje juz czesciami, sprzedaje to co wymieniam a sprzet sciagam dla siebie i znajomych - teraz jest to poprostu nieoplacalneSegatiV pisze:na moje oko po prostu starasz się wybielać kartę, i przy okazji pośrednio reklamować.

Masz racje, jest to nieuczciwe i sam pewnie bym sie nacial gdybym zobaczyl kolo za 20zl, ale napewno pozniej bym za nie nie zaplacil albo zaznaczyl ze odbiore osobiscieSegatiV pisze:A co do "pomyłki" w kosztach przesyłki - te pomyłki trwają, gość chyba nie ma za bardzo farta do tej rubryczki.

Bo jest, kazdy ceni go inaczej, ja nie doliczam dodatkowych oplat do kosztow wysylki inni doliczaja.SegatiV pisze: reszta wdała się w dyskusje na temat "mój czas jest cenny" itd.
http://allegro.pl/karpiel-disco-volante ... 32987.html
Proszę bardzo uważać na tę rame! Jej stan jest gorszy niż pisze sprzedawca!
Proszę bardzo uważać na tę rame! Jej stan jest gorszy niż pisze sprzedawca!
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
-
- Kontakt:
http://allegro.pl/rower-fr-66-rx2x-pitb ... 36340.html koleś pisze 66 2008 ostatni rocznik produkwano we wloszech. przecież w 2008 zaczęli właśnie produkować w tajwanie. chyba że się mylę to mnie poprawcie .
-
- Kontakt:
no właśnie. pewnie sie koleś pomylił :p
czyli Toskowa..rama dostala porzadnego strzala w glowke,nastapila delikatna zmiana kata glowki plus kompensacja materialu pod glowka.Roco ma krzywy tlok, generalnie rzecz biorac rama jest zaniedbana i zakatowana.
sprawa o tyle przykra,ze poprzedni wlasciciel nie poinformowal nowego wlasciciela o pelnej historii ramy,a jak widac nowy wlasciciel tez nie do konca uczciwie gra.
sprawa o tyle przykra,ze poprzedni wlasciciel nie poinformowal nowego wlasciciela o pelnej historii ramy,a jak widac nowy wlasciciel tez nie do konca uczciwie gra.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
-
- Kontakt:
Aha.piotrex pisze:czyli Toskowa..rama dostala porzadnego strzala w glowke,nastapila delikatna zmiana kata glowki plus kompensacja materialu pod glowka.Roco ma krzywy tlok, generalnie rzecz biorac rama jest zaniedbana i zakatowana.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286