Przeróba roweru z 4x na DH

ArekWiraż
Kontakt:

Przeróba roweru z 4x na DH

Post autor: ArekWiraż »

Panowie ;d Jeżdże od 2 lat w fourcrossie ;x lecz jednak gdy zaczeliśmy z kumplami budować "traski" freeride'owe i trochi DH. Pociągneło do lekkiego dh + free ride i zamierzam zmienić go w full'a ;d
I otóż moja prośba o sprawdzenie tych części które wypisalem z rowerku do 4x czy nadadzą się do dh oraz jaką rame z damperem kupić oraz amortyzator.

Odrazu chce powiedzieć że mam mały budżet

Rower 4x
Amortyzator : RS Reba SL (żadnych odarć, bez wytartego teflonu wyciagne za niego z 900 zł) i za te 900 zl zamierzam kupić RS Domain lub jakiś inny
Rama : Dartmoor Creeper sprzedal bym i kupił rame + damper tylko problem że nie wiem jaką :D
Korba : Truvativ Rutikon
Pedały : SPD shimano sprzedalbym i kupił platformy
Kierownica + Mostek : Truvativ Hussefelt 680mm
Hamulce + Tarcze : Avid elixir 3 z tarczami 203
Manetka : Shimano Alivo
Przerzutka : Shimano sora
Kaseta : nie pamietam ;d
Obręcze : Dartmoor Crusher 26
Opony : Tioga 2.10

Co myślicie o takim sprzęcie? Nadał by się? oczywiscie na początek ?

edit; napinacz dartmoor tracko

A co myślicie o kona stinky?
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Nowa rama, amortyzator, opony.

Ewentualnie szersza kierownica, tak ok 710-730 zaczynając (w górę). Napinacz masz?

Rama - jeśli chcesz lekkie dh i fr Spec sx trail, intense socom/uzzi, transition blindside. Zależy ile masz $$$.

Domain będzie Ok.

Heble słabe, ale na początek nie warto w koszta się wpędzać (no chyba że to nie problem), tarcze obowiązkowo na 180/203 (z naciskiem na 203).
ODPOWIEDZ