[Napinacz] Projekt

royal'ek
Kontakt:

Post autor: royal'ek »

Niestety padł mi program do modeling'u i jak na razie mogę zaprezentować projekt robiony w programie do projektowania ogródków :(

Obmyśliłem pomysł jak stworzyć górną prowadnice by nie było problemu z rocklingiem jak i bez. Górna prowadnica będzie dwuczęściowa. Jeśli ktoś zapragnie jazdy z rocklingiem będzie używać wewnętrznej części prowadnicy, a Ci bez, śrubą trzymającą skręcą część wewnętrzną i zewnętrzną ze sobą do szkieletu.
Załączniki
111.jpg
dragon-pl
Kontakt:

Post autor: dragon-pl »

Powiem Ci,że ciekawie się zapowiada jeśli to jest tak lekko wizualnie zaprojektowane.W odpowiednim programie będzie wszystko idealnie zaprojektowane.

Wygląda na lekki projekt :)
http://dragon-pl.pinkbike.com/
gg:4231207
royal'ek
Kontakt:

Post autor: royal'ek »

przede wszystkim chodzi o lekką i prostą konstrukcje, jak komuś się nie będzie podobać ze względów estetycznych to sorry very ale napinacz ma spełniać swoje zadanie napinając łańcuch, a nie upiększając rowerek 8-)
dragon-pl
Kontakt:

Post autor: dragon-pl »

Teraz wszyscy idą na wagę i wygląd więc to musi być lekkie,ładnie wyglądać i spełniać swoja rolę :P

Mam pytanie jaki preferujecie zakres regulacji w sensie ilości zębów??
http://dragon-pl.pinkbike.com/
gg:4231207
jestem12314
Kontakt:

Post autor: jestem12314 »

Z tego co wyczytałem o tym aluminium to cechuje się niskimi własnościami wytrzymałościowymi. Więc może być problem z wytrzymałością.

No ale kto wie. Zrób parę prototypów rozdaj znajomym i katujcie przez parę miesięcy i się okaże czy zda egzamin czy nee ;)
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Popracuj nad projektem. I ściągnij sobie darmowy program SketchUp, na początek miły do zabawy.
ODPOWIEDZ