Formula The One - Odległość klamki
Formula The One - Odległość klamki
Witam, ostatnimi czasy lubie mieć klamkę ustawioną bardzo blisko gripa, dosownie tak aby prawie dotykała w końcowym momencie wciśnięcia.. w związku z tym zakupiłem nowe hamulce które mają relatywnie krótkiskok klamki. Po zbliżeniu maksymalnie do odległość do gripa jest dla mnie niesatysfakcjonująca.. Wiem że się przyzwyczaje , ale naprawde dobrze jeździło mi się na avidzie ustawionym tak jak wspomniałem i chciałbym uzyskać podobne ustawienie. Pytanie brzmi: czy jeśli dokupie te regulacje które dają możliwość ziany bez użycia imbusa to zakres regulacji się zmienia w jakikolwiek sposób? MOże ewentualnie macie jakieś inne patenty?
zakres zostaje ten sam.
upuscic mozna bez przelewania, ale moze sie zdazyc ze za duzo upuscisz i bezdiesz musial odpowietrzac, a jesli chodzi o zalozenie regulacji to na 100% trzeba.
nie wiem czy jest, ale powiem Ci ze troche trudniej sie to robi w stosunku do hamulcy avida, i potrzebna jest koncowka do odpowietrzania formuli do klamki, do zacisku pasuje od avida koncówka.
upuscic mozna bez przelewania, ale moze sie zdazyc ze za duzo upuscisz i bezdiesz musial odpowietrzac, a jesli chodzi o zalozenie regulacji to na 100% trzeba.
nie wiem czy jest, ale powiem Ci ze troche trudniej sie to robi w stosunku do hamulcy avida, i potrzebna jest koncowka do odpowietrzania formuli do klamki, do zacisku pasuje od avida koncówka.
jak masz formule the one to nie zmienian na code bo bedziesz zawiedziony, sila w formulach jest poprostu mega, z ustawieniem tego jest troche zabawy, ale jak ustawisz to najlepszy hebel.
Jeden zawodnik od nas z teamu hadronsport zmienil hamulce na formula i prawie wszyscy zmienili lub zmieniaja na formule bo sila jest bardzo duza, trzeba tylko do mniejszej modulacji sie przyzwyczaic chociaz z regulatorami jest lepiej.
Plusy hamulca:
+ sila
+ waga
Minusy:
- cena
- doplata za regulacje
- trudniejszy serwis w stosunku do avida
Jeden zawodnik od nas z teamu hadronsport zmienil hamulce na formula i prawie wszyscy zmienili lub zmieniaja na formule bo sila jest bardzo duza, trzeba tylko do mniejszej modulacji sie przyzwyczaic chociaz z regulatorami jest lepiej.
Plusy hamulca:
+ sila
+ waga
Minusy:
- cena
- doplata za regulacje
- trudniejszy serwis w stosunku do avida