Siemanko! XV Lech bike festiwal się zbliza ! W festiwalowa sobote znow uderzamy ekipa na szrenice ( wjazd do pierwszej stacji a pozniej podjazd/ z buta). W zeszlym roku zjazd fr doszedl do skutku mimo niepogody i byl fun. W tym roku miejmy nadzieje ze wszystko bedzie zgodnie z planem ale przy ladnej pogodzie. Jesli jest ktos chetny to piszcie Pozdrower !
Na Szrenice ruszamy w festiwalowa sobote (13.08) o godzinie 11:00 . Ustawka przy ławeczkach obok jeziorka.
Mam pytanie czy w trakcie trwania festiwalu, bedzie mozna jezdzic wyciagiem i traska DH? jesli tak to w jakiej cenie bedzie wyciag i czy da sie gdzies zobaczyc foto/helmet cam z trasy?
OwczarFR wjazd po 5zl u Ryśka z wyciagu ew 15 zl w kasie.
Wg mnie lepiej jechac do czech i pojezdzic caly dzien za 350kc - w Szklarskiej trasa jest zaniedbana, ktos na niej jezdzi i ja remontuje tylko w czasie festiwalu
ciekawe ile w tym roku bedzie wjazd kosztowal ... wyciag jest po remoncie
Co do trasy , no to faktycznie , super to ona nie jest ale zobaczymy co w tym roku bedzie. Bikeaction udzielilo informacji , ze
"Za trasę DH na XV Lech Bike Festivalu odpowiada w tym roku Transition Team."
KaKTuSSS Uderzasz na szrenice w tym roku ? Z tego co pamietam to ostatnio zabalowales i dlatego sie nie stawiles
OwczarFR jak zaplacisz za uczesnictwo w festiwalu to w piatek w czasie zawodow masz wyciag za darmo do bolu. Mozna sobie np. stara traska pozjezdzac jak nie bierzesz udzialu w zawodach.
dawid1991 mam nadzieje, ze w tym roku nie bedziesz jezdzic z kabanosami w kierze
Za opłatą wyciąg jest za friko tylko w dniu zawodów w czasie treningów. Wyciąg nie jest po remoncie tylko powstał zupełnie nowy obok starego ale zapewniam was że z niego nie będziemy mogli korzystać bo on jedzie na samą górę.
Co do trasy to są pewne przecieki że może będzie nowa.
dawid1991 Nie wiem czy pojadę bo pewnie zabaluję Jak to po zawodach :P
Co do wyciągu KaKTuSSS ma rację, byłem w zimę i widziałem - jest zupełnie nowy. A co do wypadu, to wpadnę, tym razem z przyzwoitymi hamplami :P i nie rozwalając 2 dętek xD
CompHaker To, że mniej to wiem, ale sądze, że nie będzie za wiele wiary poza nami z "Danuty", Tobą, nie wiem gdzie Ty tam nocujesz. Już zamówiłem 4 dętki, zapewne się przydadzą . No i patrząc na pogode ( http://www.meteoprog.pl/pl/weather/Szkl ... eba/11_15/ ) znów zapowiada się mokry wypad na szrenice i ogólnie LBF :/
No, a poza tym w tym roku ogarniam juz LBF w miare przyzwoitym rowerem, nie to co w zeszłym toku :P
Dlatego siedzę cicho rok temu miałem być ale nie dotarłem. Zobaczymy jak w tym roku będzie. Patrząc po tym że to są góry i patrząc na 84h z ICM to cholera wie jaka będzie pogoda, zobaczymy/
Lenkii Ja juz klasycznie z cala ekipa w "Świteziu". Kupuje nowe opony 2ply i na zapas grube detki w razie "W" I tez ogarniam na przyzwoitym rowerze w koncu, nie to co rok temu :P
Killo zawsze dodatkowa osoba bedzie mile widziana Jak nie dotrzesz to trudno, stracisz swietna zabawe
CompHaker Weź mi tu nie wyjeżdzaj, że w zeszłym roku miałes gówniany rower :P Ja w tym roku ubogo, ale w porównaniu do zeszłego roku to grubo xD ( zumbi voodoo, z1 na hscv, stroker i inne gówna xD )
Trasa jest do jeżdzenia przez cały festiwal, wiec spokojnie w sobote i niedziele można śmigać. Do Dawida, dopisz w pierwszym poście dokładną godzinę i miejsce spotkania Myślę, że tak jak w zeszłym roku będzie ok. godz.11:00, ławeczki obok stawu, sobota 13.08