Tarcze hamulcowe Shimano XT vs. Hope pływająca
-
- Kontakt:
Tarcze hamulcowe Shimano XT vs. Hope pływająca
Witam,
Chciałbym Was prosić o porównanie tych dwóch tarcz - obie w rozmiarze 203. Shimano XT na aluminiowym pająku, na 6 śrub, Hope pływająca.
Tarczę będą współpracować z zaciskami Formula ORO K18 i klockami UNEX Thermo Dissipator.
Przede wszystkim zależy mi na jakości hamowania, odprowadzaniu ciepła oraz tym by tarcza jak najmniej "dzwoniła".
Pozdrawiam!
Chciałbym Was prosić o porównanie tych dwóch tarcz - obie w rozmiarze 203. Shimano XT na aluminiowym pająku, na 6 śrub, Hope pływająca.
Tarczę będą współpracować z zaciskami Formula ORO K18 i klockami UNEX Thermo Dissipator.
Przede wszystkim zależy mi na jakości hamowania, odprowadzaniu ciepła oraz tym by tarcza jak najmniej "dzwoniła".
Pozdrawiam!
-
- Kontakt:
Uzytkuje XT mialem Hope tez w wersji chlodzonej. Z reka na sercu polecam te tarcze.
Szybciej odprowadzaja cieplo przez co sila hamowania dluzej jest na wysokim poziomie.Omer pisze:O co chodzi z "pływającą" tarczą? Jaka to przewaga nad normalnymi tarczami? Warto w nie inwestować? I czy z każdym hamulcem będzie odczuwalna poprawa? Pytam bo nie wiem po prostu ;P
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jeszcze nawiązując do tematu:
Czy ktoś miał może już doświadczenie z tarczami z technologią Ice-Tech?
Natknąłem się dziś na Shimano Deore XT SM-RT86L zbudowane właśnie w wymienionej powyżej technologii - są nieco lżejsze od wersji z 2008r a cena nie jest radykalnie wyższa dlatego zastanawiam się czy nie było by lepiej zainwestować w nowocześniejszą technologię.
Czy ktoś miał może już doświadczenie z tarczami z technologią Ice-Tech?
Natknąłem się dziś na Shimano Deore XT SM-RT86L zbudowane właśnie w wymienionej powyżej technologii - są nieco lżejsze od wersji z 2008r a cena nie jest radykalnie wyższa dlatego zastanawiam się czy nie było by lepiej zainwestować w nowocześniejszą technologię.