Asymetryczny tylny trójkąt
Asymetryczny tylny trójkąt
Witam
Często w specyfikacji technicznej rowerów Specialized spotykam się z cechą "asymetrical rear triangle". Chciałem się dowiedzieć czy ta cecha wymaga jakichś specjalnych modyfikacji w sprzęcie? Chodzi dokładniej o ramę Demo.
Często w specyfikacji technicznej rowerów Specialized spotykam się z cechą "asymetrical rear triangle". Chciałem się dowiedzieć czy ta cecha wymaga jakichś specjalnych modyfikacji w sprzęcie? Chodzi dokładniej o ramę Demo.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Tych informacji na str speca nie ma za duzo , chyba ze w manualu ( tam jeszcze nie zaglądałem)
Natomiast zauważyłem, iż nie ma w charakterystyce napisanego magicznego zwrotu : ,,asymetrical rear triangle"
Niemniej jednak zasadę pojąłem:)
Natomiast zauważyłem, iż nie ma w charakterystyce napisanego magicznego zwrotu : ,,asymetrical rear triangle"
Wiesz co ,mniej wiecej rozumiem w czym rzecz ale jakoś tak napisałeś, że niektórych zdań nie mogę pojąć :PEZrider pisze:Chodzi o to żeby szprychy z jednej strony nie musiały być krótsze, a nie jedne odkręcasz a drugie dokręcasz bo wtedy jest słabsze koło a nie mocniejsze jak to miało być. Jeżeli chcesz skorzystać w pełni z tej asymetrii zmieniasz szprychy na równej długości.
Niemniej jednak zasadę pojąłem:)
Heksa_chloro_cykloheksan
Nie do konca. Dlugosc szprych zalezy od piasty, jezeli ma 2 takie same kolnierze to faktycznie przy trojkacie asymetrzycznym szprychy beda takiej samej dlugosci jezeli jednak bede kolnierze roznej wysokosci to trzeba 2 dlugosci szprych. Mialem tak w BH "04 + piasta Hope bulb.
[url=http://www.http://extremecarving.pl/index.php/rower/][b]ExtremeCarving.pl[/b][/url]
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: