Bo takie sa przepisy UCI. Peat na poczatku trasy "wypadl" zaraz przed jedna tyczka i wjechal spowrotem zaraz za nia. Wg przepisow musisz wrocic miedzy tymi samymi 2ma tyczkami miedzy ktorymi wypadles. Powinien sie zatrzymac i wrocic. On pojechal dalej wiec wg przepisow powinien zostac zdyskwalifikowany i tak sie stalo.
Jeszcze dodam (z pinkbike'a), że Barel ogłosił odejście na emeryturę po tym sezonie
Mam nadzieję, że nie odejdzie na dobre i cały czas będzie pchał (technologicznie) ten sport do przodu!
Moim zdaniem jest on jednym z ważniejszych legend downhillu
Barel to prze skurczybyk...mimo tak poważnych kontuzji dalej jest w czołówce, nawet po kontuzji kolana był w stanie wygrać w mariborze, teraz po złamaniu kości udowej jeździ z nogą krótsza prawie o cal!
"Fabien Barel just announced his retirement. Val Di Sole will be his last World Cup! We'll miss you Fab!"
Barel na pewno nie odejdzie ze sceny rowerowej, po prostu ścigać się nie będzie, cieszy fakt, że może nie ma szans na Mistrza, ale sezon słaby nie jest, wręcz przeciwnie, aż mi serce stanęło jak dzisiaj dokręcał z przednim kołem w powietrzu. Uwielbiałem jego styl za czasów Kony.