Skąd mogę dorwać oto te śrubki łączące linki w glorce dh 08 z ramą?
Te mają gwinty na mocowanie klucza wyrobione i nie ma szans na dokręcenie na maxa...
Liczę na wasza pomoc

Pozdro !
Napisałem , czekam za odpowiedzią o ile takową dostane.quilong pisze:W pierwszej kolejności napisz do dystrybutora Gianta
hehe ,bodzio2k pisze: Ty musiałeś robić to dość często..
no to tyle nie dam za śrubki..speedy pisze:Obstawiam że cena nowych oryginalnych to ok 100 zł:D
Wszystko spoko tylko nie mam jak zrobić u siebie takiego gwintu bo tam drobnozwojny siedzi...speedy pisze:Tylko tokarz.
Dem0niczny pisze:jak cos to sie diolaczam do kompletu srub do faitha moze dadza upust
Póki co to cisza.. Boję się będzie tak samo jak z Scottem (pisałem o wahacz do Gamblera ) to do dziś odpowiedzi nie dostałem..avg pisze:Ja mogę także się dorzucić, potrzebuje śrub do górnych linków do faitha 05
mam zostawić tak jak było , że się trzyma jak kupa..Wojtek K. pisze:i nie ma szans na dokręcenie na maxa..."
Dobrze , nie wiedziałem jak to sformułować więc punkt dla ciebie.Wojtek K. pisze:"gwinty na mocowanie klucza"
Pisał mi jeden koleś , że to powinno być skręcone na pizdę...Wojtek K. pisze:A skąd Ci przyszło kolego do głowy że "na maxa" tam jest o ile pamiętam 12-15 Nm
nie mamWojtek K. pisze:ak nie masz klucza dynamometrycznego
Tokarz to nie problemWojtek K. pisze: (za 100zł idzie kupić a jak masz zamiar nadal kontynuować zabawę w serwisanta co polecam to bardzo szybko na "tokarzach" tyle zaoszczędzisz
Żyją i trzymają się znakomicieWojtek K. pisze:(o ile gwinty żyją)
Chciałbym lecz nie da rady...Wojtek K. pisze:dź do domu
Tu jest moje uszanowanie i dzięki za radęWojtek K. pisze:Co do prób reanimacji tych śrub (o ile gwinty żyją) to idź do Castoramy czy innego takiego ze śrubą w kieszeni, i dopasuj sprawdzająć jaki rozmiar klucza TORX dałoby się tam wbić, potem kup taką nasadkę idź do domu, i powoli na kilka-kilkanaście podejść wbij tego Torxa w gniazdo imbusa czyszcząc systematycznie gniazdo z powstałych wiór, jak dobrze to zrobisz (nie krzywiąc czy deformując śrubę, nie rozrywając łba a równocześnie zapewniająć dużą powierzchnię stuku klucz śruba) to masz łby przerobione na Torxy a te są w stanie przenieść dużo wyższe momenty i teraz możesz śmiało ukręcać łby czy zrywać gwinty a przynajmniej dokręcić to mocniej niż teraz imbusem.
Jednak postanowiłem zrobić z lekka inaczej.diskordia pisze:
10pln. kosztuje wydrążenie nowego gniazda ,na wiekszy rozmiar klucza.
toczenie calej sruby tez nie przekroczy ceny flaszki
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość