Adapter pod tarczę 203mm
-
- Kontakt:
Adapter pod tarczę 203mm
Siema.
Jak w temacie. Jaki adapter powinienem dać z tyłu do ramy w krossie fr 2 (zacisk avid bb5), bo nie mam zielonego pojęcia na ten temat i nie chciałbym kupić złego. Napiszcie mi jeszcze czy lepszy hamulec powinien być z przodu czy z tyłu i dlaczego :>?
Jak w temacie. Jaki adapter powinienem dać z tyłu do ramy w krossie fr 2 (zacisk avid bb5), bo nie mam zielonego pojęcia na ten temat i nie chciałbym kupić złego. Napiszcie mi jeszcze czy lepszy hamulec powinien być z przodu czy z tyłu i dlaczego :>?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Adapter pod tarczę 203mm
Sory, że się tak rozpisze, ale wogóle nie wiem jak się za to zabrać.
Używam rowerka lajtowo, ale warunki u mnie są trudne i jest stromo. Muszę przyznać, że polubiłem takie jeżdżenie, a rowerek musi chwilowo zostać, bo na lepszy kasy narazie nie mam. Nie wiem jak to mam rozwiązać, ale potrzebuję w miarę tanich i niezawodnych hamulców no i właśnie te avidy bb5 by tę rolę narazie mogły spełniać. Ale nie wiem jakie tarcze i klocki powinienem dać, żeby ten set w miarę możliwości zdawał egzamin. Proszę doradźcie coś.
Używam rowerka lajtowo, ale warunki u mnie są trudne i jest stromo. Muszę przyznać, że polubiłem takie jeżdżenie, a rowerek musi chwilowo zostać, bo na lepszy kasy narazie nie mam. Nie wiem jak to mam rozwiązać, ale potrzebuję w miarę tanich i niezawodnych hamulców no i właśnie te avidy bb5 by tę rolę narazie mogły spełniać. Ale nie wiem jakie tarcze i klocki powinienem dać, żeby ten set w miarę możliwości zdawał egzamin. Proszę doradźcie coś.
-
- Kontakt:
Przeczysz sam sobie. BB-5 to jest tylko mechanika i wcale nie jest niezawodna. Zamiast inwestowac w tarcze to zainwestuj w hamulce bo koszt tarczy (~120) + koszt klocków (~50) = Avid Juicy 5 w bardzo dobrym stanierocketqueen pisze:ale potrzebuję w miarę tanich i niezawodnych hamulców no i właśnie te avidy bb5 by tę rolę narazie mogły spełniać.

-
- Kontakt:
Waże 62 kg, rower pewnie koło 20 (nie mam pojęcia nie ważyłem). Mam jednego avida bb5 z tarczą 203mm, który jest idealny do przodu (ale chwilowo z braku tylniego hamulca przełożyłem avida do tyłu i jeżdże z tarczą 160mm). Planuję avida z tarczą 203 dać z powrotem do przodu. I nie wiem właśnie czy nie kupić drugiego avida z taką samą tarczą (203mm) na tył. Chciałem po prostu załatwić sprawę jak najmniejszym kosztem, ale jeśli faktycznie by było warto to mógłbym się nad takim hydraulikiem zastanowić. Ale czy on faktycznie da radę w dosyć trudnych warunkach? Bo jeżdże w górach.
-
- Kontakt:
Dzięki za wasze odpowiedzi
. Jednak zdecyduje się chwilowo na niedrogi, a w miarę sprawdzony bb5 żeby móc narazie jeździć. Myślę, że ta oferta jest warta uwagi? Avid+ tarcza 203mm i adapter winzipa http://allegro.pl/avid-hamulce-bb5-przo ... 35414.html