[Rama] Giant Glory - śrubki do linków
Re: [Rama] Giant Glory - śrubki do linków
Za pół roku będzie temat "giant Glory - Nie mogę odkręcić śruby od linków"
Kup od razu sprawne śruby, nie warto na tym oszczędzać. Dokręcisz mocno klej puści i co ? Rozwierca, cudowanie itp... lepiej teraz wydać te 70zł na tokarza niż później niszczyć rame.
Kup od razu sprawne śruby, nie warto na tym oszczędzać. Dokręcisz mocno klej puści i co ? Rozwierca, cudowanie itp... lepiej teraz wydać te 70zł na tokarza niż później niszczyć rame.
dokładnie.diskordia pisze:rozumiem ze te gniazda sa wkręcane??? -jak piny do pedalow???
Na gwint dam klej więc one będą "wkręcone" na stałe.diskordia pisze:tylko jaki jest patent na to żeby to śruby się odkręcały?a nie same gniazda?
Najlepiej by było , lecz mam wszystkie nowe łożyska więc to jest z lekka no sens.piotrex pisze:moze warto wydac ta kase i wymienic od razu wszystko,a potem cieszyc sie zdrowa rama przez kilka sezonow?
Nie będzie bo nie będzie rozbierana a jak będę chciał to śrubki pięknie wyjdąXxUzixX pisze:Za pół roku będzie temat "giant Glory - Nie mogę odkręcić śruby od linków"

Nie puści - nie ma opcji.XxUzixX pisze:Dokręcisz mocno klej puści i co ?
Tokarz to nie problem bo mam za free ale nie ma takiego gwintownika ; //XxUzixX pisze:lepiej teraz wydać te 70zł na tokarza niż później niszczyć rame.
[K]
-Amor (+180 skoku,najlepiej 2 półka) ,
-Manetka Sram(używana,9 biegów),
-Korby,
-Hebel.
-Korby,
-Hebel.
"klej" jest synonimem "tandety".
Chcesz mieć to zrobione dobrze, to idź do tokarza, tym bardziej jak masz go za darmo. Zainwestujesz pieniądze w gwintownik, dorobisz kilka kompletów i może opchniesz coś na allegro.
Tokarz zrobi Ci porządne mosiężne śruby (cięższe od alu, ale też nie rdzewieje i jest mocne) i będziesz miał problem z głowy na lata.
Chcesz mieć to zrobione dobrze, to idź do tokarza, tym bardziej jak masz go za darmo. Zainwestujesz pieniądze w gwintownik, dorobisz kilka kompletów i może opchniesz coś na allegro.
Tokarz zrobi Ci porządne mosiężne śruby (cięższe od alu, ale też nie rdzewieje i jest mocne) i będziesz miał problem z głowy na lata.
Dam porządny klej,Jaca pisze:"klej" jest synonimem "tandety".
Będę miałJaca pisze:Chcesz mieć to zrobione dobrze

Jaca pisze:mosiężne
nie mam na chacie takiego materiału jedynie alu / stal / brąz
dobry pomysł lecz tu są te koszta gwintownika...Jaca pisze:Zainwestujesz pieniądze w gwintownik, dorobisz kilka kompletów i może opchniesz coś na allegro.
[K]
-Korby,
-Hebel.
-Korby,
-Hebel.
Taran, to może tyle i się da zrób za free, a za gwintowanie zapłać komuś innemu?
SKRADZIONY!!! http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=55611 Dalej bez sprzętu 

Widzisz Taran. Kup sobie klucz dynamometryczny. I nie wydasz na niego 1000zł. Pokutuje jakaś głupia wizja że to jest klucz-komputer z wyświetlaczem i przyciskami. Faktycznie, są takie ale do precyzyjniejszych rzeczy. Kup klucz ze spustem mechanicznym ustawianym z góry i masz wszystko pięknie dokręcone. Najlepiej taki z zakresem od 5Nm albo niżej.