Napinacz BOP do single speed
Napinacz BOP do single speed
Zmieniam pytanie. Naped single speed, pionowe haki. Chce do tego napinacz. Lepiej do haka przerzutki czy do przodu? I czy do przodu napinacz BOPa z jedna rolka wystarczy, czy powinienem dolozyc do Dartmoora Simple?
Re: Napinacz z jedną rolką
Siema. Nie pakuj się w jedną rolkę na dole, bo i tak łańcuch będzie spadał z góry. Jak chcesz naprawdę tanio to możesz kupić napinacz BOP z dwoma rolkami, ja mam tak u siebie, po dokładnej regulacji jest nawet ok (wyrwałem go za 34zł nówkę
). Ale na twoim miejscu wziął bym coś typu rolka+prowadnica np. Truvativ Boxguide, dosyć tani, a inni sobie go chwalą
Pozdro.

-
- Kontakt:
Re: Napinacz BOP do single speed
Zmienilo sie pytanie- 1. post. Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
Zrób sobie napinacz w miejsce tylnej przerzutki, da się z ramienia V-brake'a, na necie podpatrz jak, jak nie masz pomysłu.
Edit
http://www.choody.com/artykuly.htm,290
Edit

Re: Napinacz BOP do single speed
Łańcuch się i tak naciągnie. Ja jak miałem pionowe haki kupiłem napinacz dartmoor slider. Zamontowałem go odwrotnie tzn by odpychał a nie przyciągał łańcuch. Działało to bardzo fajnie nigdy mi nie przeskakiwało.
Ale po co wydawać 150zł jeśli można wydać 20-30zł lub nic jeśli masz komponenty do budowy własnego i uzyskać ten sam efekt, śmiem twierdzić, że nawet lepszy i na dodatek lżejszy?
Napinacz mocowany pod bb ma tą słabość, że potrafi się czasem ślizgnąć jeśli w coś uderzysz. Pod hak jest mocowany na sztywno a napina sprężyna. Więc tak czy siak pod hak najlepszym rozwiązaniem + ewentualne halflinki.
Napinacz mocowany pod bb ma tą słabość, że potrafi się czasem ślizgnąć jeśli w coś uderzysz. Pod hak jest mocowany na sztywno a napina sprężyna. Więc tak czy siak pod hak najlepszym rozwiązaniem + ewentualne halflinki.