[stery] cane creek zs-3 tapered

Smietana
Kontakt:

[stery] cane creek zs-3 tapered

Post autor: Smietana »

siema
potrzebuje Waszej rady dotyczącej sterów. Posiadam ramę w standardzie tapered, wyposażoną w zintegrowane stery cane creek zs-3, do tej pory miałem rurę sterową 1 1/8" natomiast teraz chce zamontować amortyzator również w standardzie tapered.

Problem polega na tym że element nr. 11 widoczny na rysunku ma otwór na 1 1/8" i teraz pytanie do Was:

Czy istnieje mozliwość dokupienia takiego elementu w rozmiarze 1.5"? Jeśli tak to gdzie? A jeśli nie to co powinienem z tym "fantem" zrobić?
Załączniki
stery.JPG
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Tapered jak już. I z tego co kojarzę to ZS3 były tylko na 1 1/8 cala więc coś mi tu nie pasuje.
Numer 11 to bieżnia i co prawda możesz napisać do Cult Bikes ale szczerze wątpię, że będą mieć. A nawet jeśli to szykuj portfel bo zaboli.
Można dorobić jeśli masz ogarniętego tokarza.
Smietana
Kontakt:

Post autor: Smietana »

Bombell masz racje, sprawdziłem i w ramie tylko u góry mam ZS3 a dół to XiiX. Znalazłem też na jakieś stronce to co jak myśle jest mi potrzebne, niestety cena faktycznie nieciekawa;

chyba najlepiej było by znaleźć kogoś kto z tapered'a chce sie przerzucić na 1 1/8, bo dorobienie tego u tokarza może być o tyle trudne że tam jest uszczelka na stałe.
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

jeżeli łożysko dolne podeszłoby pod 1,5" to nie musisz nic dorabiać tylko powiększyć otwór w bieżni.to powinno się udać bez zniszczenia uszczelki

poza tym w twoich linkach pod jednym jest bieżnia,a pod drugim łożysko,a nie bieżnia! .
ODPOWIEDZ