Pytanie do startujących w PP Wierchomla2

freerideilike
Kontakt:

Pytanie do startujących w PP Wierchomla2

Post autor: freerideilike »

Cześc, mam takie pytanie, brałem udział w ww zawodach, jako że były to moje pierwsze zawody(a 2 raz w górach w ogóle) chciałbym racjonalnie ocenić swoje umiejętności i możliwości w ewentualnych przyszłych startach, wiem już nad czym przede wszystkim musze popracować (kondycja :/) ale mniejsza o to, pytanie do was startujących w takich imprezach, jak oceniacie tą trase? była ona łatwa, średnia, czy może trudna? Jak wypada na tle innych tras tegorocznego PP? Prosiłbym o kilka zdań na jej temat zawodników startujących przede wszystkim w hobby i ewentualnie junior, bo wiem że dla elity to była bułka z masłem.
qubahe
Kontakt:

Post autor: qubahe »

nie wiem nie byłem, ale jak byleś dwa razy w górach to nie kondycja trenuj tylko technikę :))
Jaśko
Kontakt:

Post autor: Jaśko »

nie wiem nie byłem, ale jak byleś dwa razy w górach to nie kondycja trenuj tylko technikę
Po co się wypowiadasz jak nie masz żadnej wiedzy w temacie?

Trasa jak to na wierchomli zwykle - raczej łatwa.
Jak na ową górkę to jedna z lepszych, nie jest to tylko moje zdanie, wiele osób to powtarzało .SzczegÓlnie :) drugi las !
Miej świadomość że np do pucharówki na Stożku to ciezko porównać jeśli chodzi o trudność.
Nie mniej jednak trasa wymagała niezlej kondycji do kręcenia.

Jeździj jak najwięcej w zawodach, trenuj z lepszymi, idz na siłke!
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

Jaśko pisze:Szczegulnie
...

Trasa łatwa - do ogarnięcia bez żadnej spiny. Jeśli miałbym porównywać do innych tras z PP to była zdecydowanie łatwiejsza. Najlepiej będzie jak sam objeździsz kilka tras i wtedy sam będziesz mógł porównać. Pozdrawiam.
Jaśko
Kontakt:

Post autor: Jaśko »

Jaśko napisał(a):"Szczegulnie"
Whateva, we're on the interwebs... :lol:
Krzyś
Kontakt:

Post autor: Krzyś »

Technicznie łatwa dosyć, ale jak to ktoś kiedyś powiedział, jeśli trasa wydaje ci się za łatwa, to znaczy, że za wolno jedziesz :D
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

Wiele zależy też od prędkości z jaką pokonujesz tą trase więc nie oszukujmy się , dla jednych była łatwa dla innych nieco trudniejsza . Napewno dośc kondycyjna kilka szybszych odcinków i trochę technicznych .Taka moja opinia
freerideilike
Kontakt:

Re: Pytanie do startujących w PP Wierchomla2

Post autor: freerideilike »

qbahe siłke ogarniam, spokojnie, w górach jeżdżę na lajcie bardziej dla zabawy często z zatrzymaniem, dlatego przejechanie całej trasy na pełnej mocy sprawiło nie lada wyzwanie.

Dzięki za odpowiedzi Panowie!
kamikazze.dh
Kontakt:

Re: Pytanie do startujących w PP Wierchomla2

Post autor: kamikazze.dh »

Najlepiej to jest po każdym zjeździe szczelić zminego browara z potoka :D
Życzę miłego treningu 8)
ODPOWIEDZ