Podejrzane aukcje.

pico931
Kontakt:

Post autor: pico931 »

piotrex pisze:panowie,po raz kolejny przypominam,ze ten temat ma tytul podejrzane aukcje
Podejrzana jest tu cena. A ktoś kto się nie zna może to zakupić więc lepiej ostrzec.
Timmy17
Kontakt:

Post autor: Timmy17 »

piotrex pisze: panowie,po raz kolejny przypominam,ze ten temat ma tytul podejrzane aukcje i informacje o tychze powinne byc tu zameiszczane.
Czy dla Ciebie nie jest podejrzane ze koles chce sprzedac jakas czesc 10x drozej niz mozna ja kupic ?
Jesli wg Ciebie jest to normalne, trudno ostrzegaj

pzdr
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

A popcorn w kinie też jest podejrzany? Nie o to chodzi w tym temacie, słowa klucze - legalność, kradzione, zepsute. Wygląda na kradzione? Ni cholery, nie zrozumiałeś o co chodzi. http://allegro.pl/rocky-mountain-rmx-dh ... 51033.html TO jest podejrzane, bo ta rama była spawana, a nie ma o tym ani słowa. Wiem, że było, ale znowu jest na allegro i znowu można się naciąć.
Timmy17
Kontakt:

Post autor: Timmy17 »

Las3k_91 Ldz pisze: Ni cholery, nie zrozumiałeś o co chodzi
a ja myslalem ze temat postu to "Podejrzane aukcje"
sorry za OT
psycho144
Kontakt:

Post autor: psycho144 »

do usuuuuniecia :mrgreen:
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Hahahha sam to licytowałem, ale doczytałem, że gada o oleju i sprężynie więc się wycofałem ;D
szustaczek
Kontakt:

Post autor: szustaczek »

teoretycznie wszystko "zgodnie z prawem" bo napisał że chodzi o sama sprężynę i olej więc to już sprawa "niedoczytania" a to że napisał to podstępnie to inna sprawa. było juz kiedyś głośno jak ktoś sprzedawał "zdjęcie nokii" a ludzie licytowali jakby to był telefon. cóż żyjemy w świecie cwaniaków...
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

szustaczek pisze:teoretycznie wszystko "zgodnie z prawem" bo napisał że chodzi o sama sprężynę i olej więc to już sprawa "niedoczytania"

Jakoś nie mogę się tego doczytać. Kiedyś ktoś "mądry" zrobił aukcję na której było napisane " do sprzedania zdjęcie amortyzatora" - dirt jumper akurat był, ktoś dał link na dhz a aukcja była zakończona z wytłumaczeniem że to tylko fotka była przedmiotem aukcji a ludzie licytowali za kilka stówek. Tutaj licytowało się amortyzator. Jakby napisał "sr duro - jest super" to dostałbyś w słoiku "super"? Aukcja jakiegoś gnojka który myśli, że się dorobi na wałkach.
Josh_Bender
Kontakt:

Re: Podejrzane aukcje.

Post autor: Josh_Bender »

Witam wszystkich. http://allegro.pl/rocky-mountain-rmx-dh ... 51033.html Jestem właścicielem tego roweru. Czytałem wasze posty, bo dowiedziałem się, że tu jakieś dziwne historyjki i plotki się rodzą. Dla wyjaśnienia. Rama NIGDY nie była spawana! Wystawiam ten rower po raz 3 i opis jest ciągle taki sam. Ktoś może mylić sobie ten rower. Kiedyś widziałem na allegro bardzo dawno temu podobny, gdzie rzeczywiście rama była spawana i było to pokazane. ten rower jest w 100 % sprawny za wyjątkiem lekko cieknącego amortyzatora i złamanego haka od przerzutki, który jest poskręcany i można normalnie jeździć. Jest mi bardzo przykro, że ktoś takie cudaczne historie powymyślał, bo jest mi teraz o wiele trudniej sprzedac rower. No nic, KRETYN, który przyczynił sie do powstania tej bajki kiedyś za to odpowie. pozdrawiam
bazooczyskoDH
Kontakt:

Post autor: bazooczyskoDH »

Josh_Bender -ten kretyn to ja więc się wyrażaj dzieciaku, to po pierwsze. Po drugie to poczekaj chwilkę a znajdę aukcję w archiwum allegro na której rower na tej ramie i IDENTYCZNYM osprzęcie był wystawiany z pękniętą ramą, a ze dwa- trzy tygodnie później pojawił się na twojej aukcji już jako 100% sprawny i nigdy nie uszkodzony. Pogróżki typu "jeszcze mi ten ktoś za to odpowie" wsadź sobie w buty to będziesz trochę wyższy :twisted: Pokaż zdjęcia ramy w okolicach mocowania dampera ( góra i dół, bo dokładnie nie pamiętam ) to sobie każdy oceni;) Jeśli jest ok, przeproszę. Jeśli nie to próbujesz zrobić wałek (a może nie jesteś świadom że kuiłeś uszkodzony??? ) .

ps. jeśli to ty do mnie kiedyś dzwoniłeś po tym jak założyłem temat o tym rowerze i groziłeś mi przez telefon że podasz mnie do sądu o zniesławienie na forum to serdecznie cię pozdrawiam;)

edit: dla zainteresowanych tą sprawą proponuję cofnąć się do strony 58 tego działu;) niestety allegro nie trzyma tyle czasu opisów ale są tam wzmianki o tym że nawet zdjęcia roweru na tej aukcji gdzie jest opis o pęknięciu i na tej później już "bez pęknięcia" są IDENTYCZNE
bazooczyskoDH
Kontakt:

Post autor: bazooczyskoDH »

Las3k_91 Ldz - jesteś kochany :twisted: ( bez skojarzeń ;) )

snif snif- śmierdzi mi tu oszustem, snif snif... kto to? Josh_Bender :evil:
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Nie ma problemu, sytuacja raczej jasna :D
Josh_Bender
Kontakt:

BazooczyskoDH jestem dopiero od wczoraj zarejestrowany na tej stronie także ja do Ciebie na pewno nigdy nie dzwoniłem. Rower kupiłem na początku marca tego roku. Jeżeli rama byłaby spawana na pewno bym się zorientował. Oglądałem rower bardzo dokładnie i niczego podejrzanego nie znalazłem. Rower zostanie wystawiony ponownie z dokładnymi fotkami. BazooczyskoDH jeżeli znajdziesz tą aukcję z pęknietą ramą, o której wspominałeś będę wdzięczny, chetnie zobaczę.
Josh_Bender
Kontakt:

BazooczyskoDH wlaśnie oglądam tę aukcję. Winien jestem Ci przeprosiny. To ja zostałem oszukany...., ale rama wygląda idealnie. Nie wiem co o tym mysleć. Rower się zgadzą z tą aukcją z archiwum, osprzęt wszystko. Padłem ofiara oszustwa
Morris
Kontakt:

Post autor: Morris »

Josh_Bender więc zdjąłbyś aukcję, albo zmienił cenę i dopisał ;) Swoją drogą jak jeździ i nie pęka, to bym się i tak cieszył.
XxUzixX
Kontakt:

Post autor: XxUzixX »

http://allegro.pl/giant-trance-3-rewela ... 70237.html

Dla mnie dość dziwne, rower na takim osprzęcie, zero opisu i cena mała... ktoś tu chyba coś skroił. Jeszce tekst że czeka 3dni na przelew. Ale to tylko moje podejrzenia.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Facet ma kilka wysokiej klasy rowerów, ja bym brał jakbym miał 5k i potrzebował czegoś takiego.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

http://allegro.pl/rower-w-londynskim-st ... 56227.html

"Rama: Kanadyjska firma Prodigy 9.81."
Może nie jest to wielkie oszustwo, ale ja bym się niewąsko wkurwił jakbym zamiast kanadyjskiej ramy dostał TO.
ODPOWIEDZ