Kolorowe śruby do mostka
Kolorowe śruby do mostka
Siemka.
Znalazłem na stronce vincere.pl kolorowe śruby, które chciałem kupić w celu zamontowania ich w mostku. I mam do was pytanie. Czy aluminium wytrzyma? Doszły mnie słuchy, że przy ostrzejszej jeździe mogą pęknąć. I nie wiem czy kupić aluminiowe czy tytanowe. Aluminiowe kosztują 4,50zł, a tytanowe 13zł sztuka.
Znalazłem na stronce vincere.pl kolorowe śruby, które chciałem kupić w celu zamontowania ich w mostku. I mam do was pytanie. Czy aluminium wytrzyma? Doszły mnie słuchy, że przy ostrzejszej jeździe mogą pęknąć. I nie wiem czy kupić aluminiowe czy tytanowe. Aluminiowe kosztują 4,50zł, a tytanowe 13zł sztuka.
Do mostka bym nie zaryzykował aluminiowych, chyba, że jeździsz 4X i ładnie technicznie kleisz hopy, to może.... Sam mam w mostku 8 śrub tytanowych (Nuke Proof) i, odpukać, nic się nie dzieje.
Gdzieś na forum była kiedyś dyskusja o śrubach tytanowych i aluminiowych i był spis śrub, gdzie z jakiego materiału się nadają, poszukaj, może znajdziesz.
Pozdro
Gdzieś na forum była kiedyś dyskusja o śrubach tytanowych i aluminiowych i był spis śrub, gdzie z jakiego materiału się nadają, poszukaj, może znajdziesz.
Pozdro
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Las3k_91 Ldz zbicie masy jest celem pośrednim (zresztą przy 23 tytanowych i przy 12 aluminiowych już trochę będzie gramów). Po prostu jak zamawiam coś z CRC, to zawsze jakieś dwie śrubki dorzucę (np. dzisiaj przyszły dwie do przedniego hamulca), przy większym zamówieniu nawet nie odczuję dwóch śrubek, a ziarnko do ziarnka ...
Poza tym, komplet tytanowych śrub Nuke Proof w mostku wygląda świetnie (oczywiście w kolorze oryginalnym tytanowym).

Poza tym, komplet tytanowych śrub Nuke Proof w mostku wygląda świetnie (oczywiście w kolorze oryginalnym tytanowym).
Re: Kolorowe śruby do mostka
Tez zamówiłem parę śrub Ti z Vincere i jedna przy dokręcaniu pękła ( ułamała się główka ). Na szczęście dało się ją odkręcić .
Zaraz po tym wymieniłem je na standardowe !!
I tak skończyła się moja przygoda z Tytanem
Zaraz po tym wymieniłem je na standardowe !!
I tak skończyła się moja przygoda z Tytanem
Jo