Instruktorzy DH

Alien960
Kontakt:

Instruktorzy DH

Post autor: Alien960 »

Witam!
Potrzebuje namiary na instruktorów dh. Najlepiej ze śląska :D
Litera
Kontakt:

Post autor: Litera »

Nie wiem czy takowi istnieją ale jak chcesz pojeździć i przy tym nauczyć się czegoś od lepszych który wytłumaczą Ci różne rzeczy to najlepiej jechać na obóz rowerowy ;)
Weploch
Kontakt:

Post autor: Weploch »

Hej,
jestem z Dolnego Śląska.

Możesz się ze mną skontaktować przez FB Patryk Dawczak bądź mailowo info[at]timingdays.pl at=@

tosiekDH
Kontakt:

Post autor: tosiekDH »

Najlepiej poznać kogoś kto ma jakieś doświadczenie ;) tak to możesz się czegoś na obozie nauczyć oraz możesz kupić książkę : B.Lopes "jazda rowerem górskim " :]
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=60954
[S] koło , kiera, mostek
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

podpartruj lepszych kumpli, bo nie ma czegos takiego. Poproś kolegę, który już trochę jeździ, żeby na Ciebie looknął- a na pewno wyłapie jakieś błędy.
Weploch
Kontakt:

Post autor: Weploch »

Również na nartach czy snowboardzie nie ma potrzeby brania instruktora, tylko można nauczyć się samemu bądź to od kolegów którzy już jeżdżą.

Jednak później widzimy grupę znajomych popełniających te same banalne błędy. Fakt jest jeden, z instruktorem nauka jazdy przyjdzie szybciej i będzie bezpieczniejsza:)

Dh.Matt
Kontakt:

Re: Instruktorzy DH

Post autor: Dh.Matt »

Również na nartach czy snowboardzie nie ma potrzeby brania instruktora, tylko można nauczyć się samemu bądź to od kolegów którzy już jeżdżą.
Mnie kumpel nauczył na desce w 1 zjazd z czantori i utwierdziłem się w przekonaniu że najlepiej jest albo samemu albo żeby kumpel mnie uczył (może kumpela :D) Przy instruktorze ludzie jeżdżą jakby mieli kija w d****, a przy kumplu jest łatwiej się wyluzować.
mavashi
Kontakt:

Post autor: mavashi »

Jeśli masz jakiegoś kolegę, który jeździ to z nim śmigaj. Ogólnie podstawą jest żebyś dużo jeździł i coraz trudniejsze traski, to sam się z czasem nauczysz. Jakbyś miał z czymś trudności zawsze możesz poszukać na necie albo zapytać na forum o jakieś techniki jazdy itp. Dorwij jakichś riderów z okolicy, na pewno Ci pomogą. :D
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

"Najpierw technika, potem prędkość." :D
zero100
Kontakt:

Post autor: zero100 »

Las3k_91 Ldz pisze:"Najpierw technika, potem prędkość." :D
w 100% się zgadzam!
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

uspokójcie się, kolega prosi o namiary na instruktorów a nie o rady dla początkującego, może szuka współpracowników a nie porad
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

ja jestem instruktorem ,ale przyjmuję tylko dziewczyny :mrgreen:
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Dh.Matt pisze:Mnie kumpel nauczył na desce w 1 zjazd z czantori i utwierdziłem się w przekonaniu że najlepiej jest albo samemu albo żeby kumpel mnie uczył (może kumpela :D) Przy instruktorze ludzie jeżdżą jakby mieli kija w d****, a przy kumplu jest łatwiej się wyluzować.
Po 1 zjezdzie na czantorii to moze na desce umiales sie utrzymac i kierowac ale umiejetnoscia jazdy na desce bym tego nie nazwal jak kumpel nie był instruktorem. Wlasnie przez taka postawe poziom jazdy na stokach w pl jest porównywalnie nizszy niz na zachodzie. Pojedziesz na wyjazd/obóz/szkolenie instruktorskie to bedzie Ci trzeba nawet podstawowy skręt korygować. Znam tylko jednego samouka z poprawna technika ale posilkował sie ksiązka instruktorska i jezdził z ludzmi z poprawna technika, od nich sie uczac. Łatwiej o poprawna technike samemu na rowerze niz na desce, uwierz mi.

A co do roweru - to jak Patryk mówi. Nawet jak nie ma jeszcze tak dopracowanej metodyki nauczania jak na desce/nartach to błedy od kolegów tez mozna podłapac. Jak ktos ma mozliwosci nauki u instruktora to czemu ma nie próbować?
Dh.Matt
Kontakt:

Post autor: Dh.Matt »

Kumpel ma instruktora i uczył się u instruktorów. Wcześniej jeździłem przez 8 lat na nartach.

Chodziło mi, że najlepiej z kumplem się uczyć i tyle w temacie. (z moich doświadczeń)
ODPOWIEDZ