Witam,
Posiadam piastę novatec NT-D362 SB( jest to piasta tylna).Postanowiłem zrobić jej serwis więc ją rozebrałem, wyczyściłem sprawdziłem łożyska( są w idealnym stanie), po sprawdzeniu nasmarowałem ją płynem do łańcucha, jest to smar płynny nie klejący się. Złożyłem piastę i pojawił się problem na 1,2,3,7,8 biegu jest wszytko ok, natomiast na 4,5,6, przełożeniu gdy prowadzę rower lub powoli jadę to piasta nie przeskakuje, korba się kręci, jak by zapadki się blokowały, gdy jadę szybko to jest ok. Rozebrałem piastę wyczyściłem smar( myśląc że to może jego wina),sprawdziłem jeszcze raz piastę, złożyłem do kupy na sucho no i problem nie zniknął. Dodam że napęd w rowerze jest cały nowy, więc nie bardzo wiem o co chodzi. Zastanawiam się czy może nie wina siedzi w tej sprężynce co dociska zapadki, może się rozciągła lub coś choć jej nie ruszałem a przed rozkręceniem piasty było ok wszytko. Borykał się może ktoś z podobnym problemem?
Pozdrawiam
[Piasta] Novatec NT-D362 SB - problem po serwisie
Re: [Piasta] Novatec NT-D362 SB - problem po serwisie
pojezdzij troche i powinno byc ok,