Witam, zakupiłem używany amortyzator rock shox domain 318 u-turn, chciałem założyć koło a tutaj ku mojemu zdziwieniu oś nie chce przejść dalej, po włożeniu zatrzymuje się na końcówce piasty jakieś 0,5cm od gwintu . Posiadam piastę ns rotary 20mm, Jaka może być tego przyczyna ? Amortyzator krzywy ?
Rozumiem, że przez samo koło też przechodzi? Mógł być jakiś stuknięty, wiadomo, mojemu ziomkowi w serwisie coś podpiłowali delikatnie i śmigał. A lekko na siłę też nie możesz goleni jakoś ustawić, żeby przeszło?
Spróbuję tak zrobić, wcześniej wbiłem oś młotkiem i jakoś było tylko opony nie miałem założonej. Tylko potem to wyciągnąć, masakra, psiknąłem wd40 wybiłem troche młotkiem, pokręciłem i z całej siły poszło aż mi się skóra na rękach zdarła
Też mam podobny problem z Domain'em i piastę NS Primary. Ale nic młotkiem nie trzeba wbijac tylko trzeba troszkę cierpliwości i dobrze wszystko przypasować i wchodzi jak w masło
Witam ja miałem podobną przypadłość z rs.rewelation race też nie mogłem dopchnąć osi na początku byłem wściekły ale spokojnie wraz z bratem doszliśmy że podfrezowanie na piaste jest tak dokładnie pomalowane farbą że piasta nie może w nim równo się ułożyć wystarczyło zeskrobać milimetrową warstewkę farby z tego miejsca na dwóch goleniach i oś bez problemu można wkładać i wyjmować jak( tatine w mamine) Zaznaczam że amor był nowy.
Ja miałem taką samą sytuację z tą piastą i boxxem [nowym], bez koła bez problemu oś wchodziła, z piastą wchodziła tylko do końca piasty... Trzeba się chwile nagimnastykowac i dobrze naprowadzić oś do otworu i powinno wskoczyć (byle nie na siłe...).
Nie wiem czy o to chodziło, ale może jakoś pomogłem... ;p