Manetki Saint vs. XTR do współpracy z tylną przeżutką Saint
-
- Kontakt:
Manetki Saint vs. XTR do współpracy z tylną przeżutką Saint
Witam,
Niedawno zmieniłem Tylną przerzutkę na Sainta i jestem niesamowicie zadowolony z tej zmiany, niedługo po tym zmieniłem też manetki z SLX na Saint z czym w przypadku manetek mam mieszane uczucia, przede wszystkim ergonomia jak dla mnie jest bardzo słaba - SLX był znacznie wygodniejszy.
Dlatego zastanawiam się czy ktoś może miał do czynienia z zestawem przerzutka tylna Saint i manetka XTR.
Ergonomia XTR-a jest moim zdaniem wzorowa, waga niższa, zastanawiam się jedynie czy jakość pracy napędu pozostanie na takim samym poziomie (obecny zestaw w kwestii jakości działania bije na głowę wszystko z czym miałem dotychczas kontakt...).
Proszę o ewentualne opinie w sprawie ew. zmiany manetek Sainta na XTR:)
Pozdrawiam.
Niedawno zmieniłem Tylną przerzutkę na Sainta i jestem niesamowicie zadowolony z tej zmiany, niedługo po tym zmieniłem też manetki z SLX na Saint z czym w przypadku manetek mam mieszane uczucia, przede wszystkim ergonomia jak dla mnie jest bardzo słaba - SLX był znacznie wygodniejszy.
Dlatego zastanawiam się czy ktoś może miał do czynienia z zestawem przerzutka tylna Saint i manetka XTR.
Ergonomia XTR-a jest moim zdaniem wzorowa, waga niższa, zastanawiam się jedynie czy jakość pracy napędu pozostanie na takim samym poziomie (obecny zestaw w kwestii jakości działania bije na głowę wszystko z czym miałem dotychczas kontakt...).
Proszę o ewentualne opinie w sprawie ew. zmiany manetek Sainta na XTR:)
Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
W PL może być ciężko. Musisz poszukać tematów podobnych do tego: http://www.pinkbike.com/forum/listcomme ... tid1534716
-
- Kontakt:
Siema ja w big hicie objeżdzałem zestaw przerzucajka SAINT oraz maneta nowy XTR.
Na przedziwnej obczaiłem tez zestaw saint-saint.
Po tym wszystkim zdecydowanie bede do glorki pchac przerzutke sainta i manete XTR.
Z 2 powodów.
1. Maneta XTR-a ma opcje zrzucania w doł o 2 biegi jednym ruchem wiec 4 ruchy i jestesmy na samym dole. To jest zawaliste. Manetka sainta tego nie ma.
2. Ergonomia i odczucie z działania sainta maneta dziala jak skrzynia biegów w decie
W sensie dokładnie ale bardzo sztywno.
Na przedziwnej obczaiłem tez zestaw saint-saint.
Po tym wszystkim zdecydowanie bede do glorki pchac przerzutke sainta i manete XTR.
Z 2 powodów.
1. Maneta XTR-a ma opcje zrzucania w doł o 2 biegi jednym ruchem wiec 4 ruchy i jestesmy na samym dole. To jest zawaliste. Manetka sainta tego nie ma.
2. Ergonomia i odczucie z działania sainta maneta dziala jak skrzynia biegów w decie

-
- Kontakt:
Zależy mi głównie na jakości działania (Manetka Sainta w istocie zapewnia dużo lepszą pracę z czym - jak pisze kolega Off_road - Manetki te są bardzo "twarde".) a do "innej" ergonomii z czasem się siłą rzeczy przyzwyczaję.=disbrainer= pisze:skoro byles bardziej zadowolony z SLX niz Saint'a, to czemu do niego nie wrocisz?
Tak czy tak coraz bardziej się skłaniam w stronę XTR-a.
Re: Manetki Saint vs. XTR do współpracy z tylną przeżutką Sa
Kolega ma sainta z manetką XT. Świetna ergonomika manetki i super praca. Ja od siebie moge polecić